Gemeente Wingene

E-facturatie

Onze gemeente haalt goede scores op vlak van e-facturatie. 31 % van de facturen verloopt al volledig elektronisch en daarmee staan we in de top 3 van Vlaamse steden en gemeenten. 

Als gemeente zetten we in op elektronische facturen omdat die sneller en correcter betaald worden. Door de gestandaardiseerde informatie is er minder risico op fouten en zijn de doorlooptijden korter. Het verschil kan oplopen tot tien dagen. 

Hoe begin je aan e-facturatie? 

De snelste manier is elektronisch factureren via Open/Peppol – Mercurius platform. Meer informatie kan je terugvinden op deze website van de Vlaamse overheid. Of contacteer de functioneel-technisch beheerder Arco via einvoicelocalgov@arco.be. Arco is een officieel en gecertifieerd Open/Peppol Access Point, en staat in voor het ontvangen van de e-invoices die aan onze gemeente gericht zijn. 

Een specifiek ordernummer is niet nodig.

Wat als e-facturatie (nog) niet lukt? 

Via e-mail

Naast e-facturen kan je (voorlopig ook nog) pdf-facturen bezorgen via e-mail naar inkomendefacturen.gemeente@wingene.be of inkomendefacturen.agb@wingene.be. Gebruik hiervoor enkel en alleen het pdf-formaat. Alle andere bijlagen en teksten worden door het systeem genegeerd. Voor herinneringen, vragen en andere opmerkingen kan je contact opnemen via financien@wingene.be.