Gemeente Wingene

Eindeloopbaanplanning & pensioenvoorbereiding voor zelfstandigen

Integraal VZW organiseert een informatiecyclus 'Denk vroeger aan later'. Het gaat over eindeloopbaan - en toekomstplanning voor vooruitziende zelfstandigen.

Als zelfstandige ondernemer is je toekomst goed voorbereiden moeilijk in de drukte van elke dag. Zelfstandige ondernemers wachten best niet te lang om hun eindeloopbaan grondig voor te bereiden. Er valt immers heel wat op voorhand te regelen en dit op fiscaal, juridisch, bedrijfseconomisch, familiaal en financieel vlak. 

Daarom organiseert Integraal VZW (Dienst Pensioenvoorbereiding voor Zelfstandigen) de informatiecyclus 'Denk vroeger aan later!' over eindeloopbaan - en toekomstplanning voor vooruitziende zelfstandigen. 

Tijdens de driedelige reeks behandelen praktijkspecialisten verschillende actuele sleutelthema's. 

  • Pensioenregeling voor zelfstandigen en toegelaten activiteit (mogelijkheden over verder werken en pensioen). Ziekteverzekering en uitkeringen.
  • Fiscale gevolgen bij het overlaten, verkopen of beëindigen van de zaak. (Waardebepaling van de zaak)
  • Vlaamse erfbelasting. Successieplanning en persoonlijke financiële toekomstplanning. 

De infosessies worden georganiseerd op 16 plaatsen in Vlaanderen en gaan vanaf midden maart van start. 

In West-Vlaanderen kan je terecht in Brugge, Veurne, Roeselare en Kortrijk. Alle informatie over de exacte data, locaties en inschrijven kan je raadplegen via de website: www.denkvroegeraanlater.com 

Gepubliceerd op  ma 07 jan 2019