Gemeente Wingene

EK voetbal in het Kasteelpark in Zwevezele wordt groot én veilig feest

Wingense voetbalsupporters kunnen alle matchen van de Rode Duivels tijdens het EK voetbal live op groot scherm bekijken in het Kasteelpark in Zwevezele. Onze gemeente en Red Devils Zwevezele slaan daarvoor de handen in elkaar.

Hier kan je de praktische info over het evenement terugvinden

400 personen per wedstrijd, bubbels van vier, zittend supporteren, bediening aan tafel, toegangscontrole … De voorwaarden voor het live uitzenden van de EK-matchen van de Rode Duivels liggen ondertussen vast. “Nu de spelregels duidelijk zijn, kunnen we eindelijk starten met de praktische organisatie”, klinkt het bij de gemeente en de Red Devils Zwevezele. Door de aanhoudende onzekerheid hadden de organisatoren bijna de moed opgegeven. “Maar de gunstige cijfers, de aangekondigde versoepelingen én vooral de vele vragen die we van onze inwoners kregen, zorgden net op tijd voor de ommekeer. We willen de kans die nu op tafel ligt ten volle aangrijpen om er opnieuw een voetbalfeest van te maken!”

Elke minuut telt

De eerste wedstrijd tegen Rusland vindt plaats op zaterdag 12 juni om 21 uur. Niet evident dus om de organisatie op zo’n korte termijn rond te krijgen. “Elektriciteit, televisiesignaal, verlichting, de inrichting van het park en installatie van een bar … Er komt toch heel wat bij kijken. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren veel ervaring opgebouwd”, vertelt Sandra Ketels van Red Devils Zwevezele “Vele handen maken ook licht werk”, vertelt Jens Danneels schepen van Sport. “Zo springen verschillende verenigingen bij voor de bediening van de drankjes aan tafel en nemen we als gemeente ook enkele logistieke taken op.” De coronamaatregelen worden nauwgezet opgevolgd. “Het mag feest zijn, maar dan wel een veilig feest”, benadrukt burgemeester Lieven Huys. “Dat wil zeggen dat er tijdens de wedstrijden van de groepsfase plaats is voor 400 personen.” Vanaf 1 juli kunnen er dat met de vooropgestelde versoepelingen ook meer zijn. “Maar dan moeten de Rode Duivels natuurlijk wel doorstoten naar de kwartfinale”, zeggen de organisatoren met een knipoog. Na elke wedstrijd worden de maatregelen geëvalueerd en indien nodig ook bijgestuurd.

Praktisch

De wedstrijden en live-uitzendingen in het Kasteelpark vinden plaats op:

  • zaterdag 12 juni om 21 uur: België – Rusland
  • donderdag 17 juni om 18 uur: België – Denemarken
  • maandag 21 juni om 21 uur: België – Finland

Wanneer België zich plaatst:

  • 1/8 finale: 26, 27 of 28 juni
  • ¼ finale: 2 of 3 juli
  • ½ finale: 6 of 7 juli
  • Finale: 11 juli

Je kan de wedstrijden gratis bijwonen, reserveren is niet nodig. Voor de kinderen wordt er animatie voorzien. Meer info kan je hier terugvinden.

Gepubliceerd op  do 03 jun 2021