Gemeente Wingene

Elia en de Vlaamse Overheid vragen uw mening over Ventilus

Van West-Vlaanderen de toegangspoort voor groene stroom maken, dat is het doel van Ventilus. Om dit te doen is een versterking en uitbreiding van het hoogspanningsnetwerk nodig. Welk traject dit netwerk zal volgen, ligt nog niet vast. Daarover willen Elia en de Vlaamse Overheid eerst uw mening horen

Ventilus zorgt voor een sterk en toekomstgericht West-Vlaams elektriciteitsnet en transporteert hernieuwbare energie vanop de zee en op het land naar de verbruikers. Op 29 maart 2019 keurde de Vlaamse Regering de start- en procesnota over het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan ‘Ventilus’ goed en zette daarmee de eerste stap voor dit project. Je kan de startnota tot en met 27 juni inkijken op het gemeentehuis en je mening ter plaatse formuleren op een bijhorend formulier. 

Ook op de website van Ventilus kan je de mogelijke trajecten van de nieuwe hoogspanningslijn terugvinden en je suggesties online delen. Van half mei tot half juni zijn er ook infomarkten over dit project. U vindt alle data en locaties op de website.

Gepubliceerd op  zo 28 apr 2019