Gemeente Wingene

Voorbereiding lokale vaccinatiecampagne

In deze bijzondere tijden is de nood om terug te keren naar ‘normaal’ groter dan ooit. Samen met al onze inwoners dromen we ervan om niet langer onder druk te staan, om ons gewone leven terug op te nemen, om onze sociale contacten aan te halen en om de economie opnieuw op volle toeren te zien draaien. Het vaccin tegen corona brengt gelukkig licht aan het einde van de tunnel.

Concreet plan voor lokale vaccinatiecentra

Als gemeente werken we achter de schermen aan een concreet plan om de organisatie van de lokale vaccinatiecentra voor te bereiden. We lopen hiermee vooruit op de richtlijnen die hierover nog zullen volgen vanuit Vlaanderen. De beslissing om niet af te wachten en als gemeente het voortouw te nemen, steunt op de overtuiging dat gemeenten finaal en terecht de opdracht toegewezen zullen krijgen om, vanaf fase 1b van de vaccinatiecampagne, in lokale vaccinatiecentra te voorzien. We willen ons zo goed mogelijk voorbereiden op deze vraag zodat we, eenmaal de vaccins ter beschikking zijn, een vlotte opstart kennen en onze inwoners zo snel mogelijk kunnen inenten. We geloven er als gemeentebestuur sterk in dat het lokale niveau het meest aangewezen is om een dergelijk grootschalig initiatief te ontplooien. Vertrouwdheid en nabijheid zal er ongetwijfeld voor zorgen dat de vaccinatiegraad zo hoog mogelijk komt te liggen.

Oproep aan verpleegkundigen

De logistieke organisatie toont grote gelijkenissen met het organiseren van verkiezingen, met uitzondering van de medische component. Hiervoor zoeken we bij onze inwoners naar expertise op het terrein. De steun van onze huisartsen werd afgelopen vrijdagavond uitgesproken na een overleg. Het Rode Kruis en onze brandweerposten zijn eveneens bereid om hun rol hierin op te nemen.

We zien in dit traject ook een cruciale rol voor de verpleegkundigen die in onze gemeente wonen of werken. Daarom willen we graag een beroep doen op hun engagement. We nodigen hen graag uit om nu al mee te denken.

Ben jij verpleegkundige en werk of woon je in Wingene? Dan heb je vanuit jouw werkervaring misschien wel suggesties of aandachtspunten die we kunnen gebruiken om onze vaccinatiecentra op een logische en efficiënte manier op te bouwen? Of misschien wil je nu al jouw medewerking als verpleegkundige aan onze lokale vaccinatiecampagne toezeggen?

Je kan dit doen door vrijblijvend ons digitaal formulier (zie bovenaan deze pagina) in te vullen. In een latere fase komen we bij jou terug om praktische en concrete afspraken te maken. We winnen uiteraard tijd als we nu al weten op wie we eventueel een beroep kunnen doen wanneer het zover is.