Gemeente Wingene

Er zit meer in het gemeentehuis dan je (misschien) denkt...

In het gemeentehuis kan je uiteraard heel wat gemeentelijke diensten terugvinden. Maar daarnaast zijn er ook een aantal externe partners die regelmatig een zitdag in ons gemeentehuis organiseren. Een kort overzicht...

Een volledig overzicht van alle gemeentelijke diensten kan je hier bekijken. Een heel aantal van deze diensten zijn gehuisvest in het gemeentehuis zelf. Enkele uitzonderingen hebben er enkel een zitdag: 

Contactpersoon? Eva Van der Linden
Wanneer? op woensdag en vrijdag, telkens van 8.30 tot 12 uur
Waarvoor kan je er terecht? Voor allerhande woonvragen: info en advies, hulp- en dienstverlening, gerichte doorverwijzing... Hier kan je een volledig overzicht van het aanbod van de Woonwinkel terugvinden. 

Ons sociaal huis vind je terug in op het Marktplein van Zwevezele maar op woensdag organiseren de maatschappelijk werkers ook een zitdag in het gemeentehuis. 

Wanneer? op woensdag van 8.30 tot 12 uur
Waarvoor kan je er terecht?
Hier kan je een volledig overzicht van de dienstverlening terugvinden.

Daarnaast zijn er ook nog een aantal externe partners die op regelmatige basis een zitdag in het gemeentehuis organiseren:

Contactpersoon? Els Depover
Wanneer?
iedere eerste en laatste dinsdag van de maand tussen 9 en 11.30 uur
Waarvoor kan je er terecht?
Wijk-werken is een plaatselijk werkgelegenheidsagentschap (het vroegere PWA). Wijk-werken houdt in dat je enkele uren per week klusjes laat uitvoeren door een werkzoekende. De wijk-werker wordt opgevolgd door een begeleider van VDAB of de gemeente. Op deze manier willen we werkzoekenden terug activeren en kan jij gebruik maken van een extra paar helpende handen tegen een voordelig tarief. Op de website van de VDAB kan je meer informatie over Wijk-werken terugvinden.

Contactpersoon? Ellen Houtekier
Wanneer? elke 2de woensdagvoormiddag van de maand
Waarvoor kan je er terecht? Familiezorg West-Vlaanderen vzw is een autonome en integrale thuiszorgdienst. Op de website van Familiezorg kan je meer informatie over de werking terugvinden.

 

Gepubliceerd op  wo 12 feb 2020