Gemeente Wingene

Ere-OCMW-voorzitter Jackie Verhoye overleden

Op 20 maart 2019 is Jackie Verhoye op 73-jarige leeftijd plots thuis overleden. Jackie Verhoye was ere-OCMW-voorzitter en heel actief in het verenigingsleven in Zwevezele.

In 1988 stapte Jackie Verhoye in de gemeentepolitiek. Hij was er gemeenteraadslid, OCMW-raadslid, schepen van Sociale Zaken en OCMW-voorzitter van april 1995 tot begin 2010. Bij zijn afscheid van de politiek werd hem de titel van ere-OCMW-voorzitter toegekend. Hij nam in zijn politieke carrière ook bestuursmandaten op bij de Mandelbeek, de Mandel, Mivalti en LOGO Midden-West-Vlaanderen. Hij was nog steeds actief bestuurder van de bouwmaatschappij De Mandel.


Jackie was lid van heel wat (socio-culturele) verenigingen onder meer van de Heemkundige Kring en vzw Mivalti. Hij was ook een zeer gewaardeerd vrijwilliger van de gemeentelijke archiefdienst. Zijn passie voor de lokale geschiedenis resulteerde onder meer, naar aanleiding van 50 jaar carnaval Zwevezele, in een naslagwerk met daarin een halve eeuw carnavalsgeschiedenis. Hij werkte eind 2017 ook intensief mee aan het succesvolle Hill 17-project.


De uitvaartplechtigheid vindt plaats in de parochiekerk van Sint-Aldegondis in Zwevezele op woensdag 27 maart 2019 om 10.30 uur.

Gepubliceerd op  do 21 mrt 2019