Gemeente Wingene

Ereschepen Madeleine Wybo overleden

Op woensdag 6 oktober 2021 is Madeleine Wybo op 88-jarige leeftijd overleden. Madeleine Wybo was de allereerste vrouwelijke schepen in Wingene. Ze was 12 jaar schepen en 23 jaar gemeenteraadslid. Ons medeleven gaat uit naar haar familie, vrienden en kennissen.

Op 3 januari 1983 legde Madeleine Wybo de eed af als gemeenteraadslid. Als toenmalig voorzitster van de KAV was ze sterk betrokken in het Wingense verenigingsleven. Zes jaar later, op 20 april 1989, legde ze als eerste vrouwelijke schepen de eed af. In de periode tussen 1989 en 2003 was ze twaalf jaar lang een zeer actief en betrokken schepen met verschillende bevoegdheden zoals Milieu, Bejaardenzorg, Groenvoorzieningen, Sociale Zaken, Huisvestiging, Ontwikkelingssamenwerking en Bibliotheek. Begin 2004 gaf ze op eigen aangeven de fakkel door aan opvolger Willy Vermeersch. Madeleine Wybo bleef daarna nog enkele jaren, tot begin 2007, als gemeenteraadslid zetelen. Ook na haar politiek afscheid bleef ze de gemeentepolitiek op de voet volgen. Begin dit jaar poseerde ze nog voor de Wingene Prikt-campagne en riep ze de Wingenaren op om zich zeker te laten vaccineren.

“Madeleine Wybo was 12 jaar schepen en 23 jaar gemeenteraadslid”, zegt burgemeester Lieven Huys. “Ze had een groot aandeel in het terugvinden van de politieke rust in een erg woelige periode. Madeleine was een onmisbare schakel in een hecht en slagkrachtig team. We zullen haar herinneren als een schepen die dicht bij de inwoners stond en die drempels wegwerkte. Ons medeleven gaat uit naar haar familie, vrienden en kennissen.”

Gepubliceerd op  wo 06 okt 2021