Gemeente Wingene

Erfgoedspel 1909.

Speel dit spannend erfgoedspel alleen, met vrienden of met de ganse familie!

1909. In Wingene wordt een jonge vrouw brutaal om het leven gebracht. Meer dan honderd jaar later komt dit dossier terug onder de aandacht.

Kruip in de huid van Sherlock Holmes en ontrafel het mysterie.

Wie, waarom, hoe en waar?

Het erfgoedspel 1909. is een puzzel waarbij je op zoek gaat naar de antwoorden op enkel moordvragen. Cluedo-gewijs schrap je op een lijstje items tot per vraag het juiste antwoord overblijft. Op het einde van de wandeling vallen alle puzzelstukjes in elkaar.

3, 2, 1, Start!

Download de Erfgoedapp op je smartphone, ga naar de Markt in Wingene en open het spel 1909.

Terwijl je wandelt, hou je jouw smartphone bij de hand. De verschillende locaties verschijnen op de app wanneer je er bent.

De zoektocht legt een parcours af van zo’n 2.5 km, is gratis en toegankelijk voor alle leeftijden.

Je kan op deze pagina rechts een postkaartje met het lijstje downloaden of reserveren via toerisme@wingene.be om je antwoorden bij te houden. Heel handig om onderweg je tips bij te houden, maar je kan ook gerust spelen zonder.

Het ware verhaal.

Het erfgoedspel 1909. is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Nieuwsgierige spelers kunnen
ook bij de documenten het volledige dossier nalezen of een gedicht over de duistere zaak beluisteren. (Wie het spel nog moet spelen, doet dit best pas achteraf!)

Een extra dankjewel aan Ons Wingene, Paul, Marc, Nathalie, Faro en Team Cultuur!

Het jaarboek met het volledige dossier, en ook alle andere jaarboeken, zijn nog steeds te verkrijgen via onswingene@gmail.com