Gemeente Wingene

Evenementenplein (zomer 2021)

Wat? 

Tussen 1 en 21 juli bieden we alle Wingense verenigingen een kant-en-klaar evenementenplein aan voor 100 tot 200 personen, afhankelijk van wat er op dat moment volgens de coronamaatregelen mogelijk is. Wij zorgen ervoor dat alle elementen aanwezig zijn om er een gezellige en levendige ontmoetingsplek van te maken waar onze inwoners op zwoele zomeravonden van cultuur kunnen genieten. Mét een overdekt podium, een geluidsinstallatie, kleurrijke bistrotafeltjes en stoeltjes. Loungehoekjes, strandstoelen, planten, véél lichtjes, terrasverwarmers, parasols én een uitgeruste bar maken het plaatje compleet.

Mét een portie cultuur

We willen niet alleen een plek creëren waar inwoners graag samenkomen. Ook een portie cultuur mag op ons evenementenplein niet ontbreken. Samen met de geïnteresseerde verenigingen gaan we op zoek naar de juiste artiesten die mee zullen zorgen voor onvergetelijke avonden. Wat denken jullie van Jelle Cleymans, zangeres Riet Muylaert, stand-upcomedian Hans Cools of het legendarisch dj-koppel Vicky en Marcel? Of misschien hebben jullie zelf nog andere namen in gedachten?

Waar? 

We hebben gekozen voor de oude speelplaats aan het parochiaal centrum in het hart van onze gemeente. Niet toevallig, want in de toekomst komt op deze locatie de binnentuin van het gloednieuwe vrijetijdscentrum in het Keizerspark. Het evenementenplein is dus een voorproefje van al het leuks dat later ongetwijfeld nog volgt.

Hoe werkt het?

Als vereniging kan je het ingerichte plein gratis boeken. We bieden twee formules aan:

  • Jouw vereniging boekt het plein ‘inclusief artiest’ en verwelkomt naast eigen leden ook niet-leden. De bar- en een deel van de ticketopbrengst (2 van de 5 euro per verkocht ticket) gaat naar jullie vereniging. Enkel de kost van de verbruikte drankjes (aan inkoopprijs) wordt in rekening gebracht.
  • Op momenten dat het evenementenplein niet geboekt is voor de cultuurprogrammatie kan je de ingerichte locatie ook reserveren voor bijeenkomsten met jullie leden (bbq, kaarting ... ). Ook in dat geval wordt enkel de kostprijs van de verbruikte drankjes in rekening gebracht.

Ook voor een promotiecampagne over het evenementenplein kunnen jullie op ons rekenen.

Naar goede gewoonte willen we verenigingen bij dit concept betrekken en houden we graag rekening met wensen en opmerkingen. 

Doe mee (en wees er snel bij)!

Voel je de zomerkriebels al en wil je dit aanbod niet missen? Druk dan op onderstaande knop om jouw vereniging in te schrijven. Wacht niet te lang. Drie weken lijkt lang, maar we vermoeden dat vele verenigingen op dit aanbod willen inschrijven. First come, first served.