Gemeente Wingene

Fase 1 van werken Beernemsteenweg bijna klaar

Goed nieuws: het einde van de langste en op technisch vlak ook de meest moeilijke fase is in zicht! Als het weer tijdens de komende weken een beetje meezit, kan de eerste fase volledig afgerond worden voor het bouwverlof, inclusief de asfaltering van de toplaag.

De eerste fase bestaat uit de volgende zones:

- De zone vanaf de kerk van Wildenburg tot en met het kruispunt van de Gravestraat: In deze zone zijn de rioleringswerken al even achter de rug. De aannemer heeft de nieuwe verlichting inmiddels geïnstalleerd en is er momenteel volop bezig met de afwerking van het voet- en fietspad. Aansluitend volgt de asfaltering van de toplaag.

- De zone vanaf de kerk van Wildenburg tot en met de Blauwhuisstraat: In deze zone zijn de rioleringswerken nog gedeeltelijk bezig. De komende weken worden deze volledig afgerond. Vervolgens start de aannemer met het plaatsen van de boordstenen en de verdere afwerking, tot en met de asfaltering van de toplaag. 

Volgende fase

De eerste fase, die voor het bouwverlof afgerond wordt, was - met onder andere de bouw van twee pompstations voor vuil water - meteen ook de langste fase. De volgende fases volgen sneller op elkaar en worden nu al voorbereid. 

Zo is de groenaannemer alvast bepaalde zones aan het vrijmaken van beplanting. 

Daarnaast start de aannemer Castelyn & Zonen NV in opdracht van de nutsmaatschappijen op maandag 3 juni met de aanleg en het verplaatsen van de nutsleidingen in de zone ter hoogte van de Schaapsdreef. Deze werken duren vermoedelijk tot en met 12 juni. Vanaf 13 juni wordt er gewerkt in de zone vanaf de Peerstalstraat tot aan het kruispunt van de Gravestraat. De hinder tijdens deze voorbereidende werken is beperkt, plaatselijk verkeer blijft altijd mogelijk.

Na het bouwverlof worden de riolerings- en wegeniswerken vanaf de Gravestraat, ter hoogte van de industriezone Wildenburg, opgestart. Zonder onvoorziene omstandigheden worden deze werken voor de winter afgerond.

Wil je op de hoogte blijven? 

Wil je steeds op de hoogte zijn over het laatste nieuws over deze werken? Schrijf je dan hier in voor de digitale nieuwsbrief en ontvang regelmatig een update in jouw mailbox. 

Gepubliceerd op  wo 29 mei 2019