Gemeente Wingene

Ferm kinderopvang en Wingene slaan de handen in elkaar uitgebreidere Pluswerking

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen van maandag tot vrijdag in Duimelootje en De Kinderclub terecht voor kwalitatieve opvang georganiseerd door Ferm. Dankzij een samenwerking met de gemeente komt er een uitgebreidere Pluswerking.

Omwille van de coronamaatregelen worden er tijdens de zomer op weekbasis ‘bubbels’ gedefinieerd van maximaal 50 personen, inclusief kinderbegeleiders en animatoren. “De weekbubbels zorgen ervoor dat ouders en kinderen per week moeten kiezen voor opvang in Duimelootje of De Kinderclub, het speelplein, Grabbelpasactiviteiten of een andere opvangmogelijkheid”, zegt schepen Tom Braet. “Je kan tijdens deze week geen combinatie maken van verschillende mogelijkheden.”

Inspelen op bezorgdheden van ouders

Door de bubbelwerking is een combinatie van opvang en speelplein in dezelfde week niet mogelijk. “Veel ouders gaven aan dat ze dit erg jammer vinden omdat dit net voor afwisseling zorgt”, zegt schepen Lieven Huys. “Dus hebben we alles op alles gezet voor een uitgebreidere Pluswerking.” Bij de Pluswerking wordt de combinatie gemaakt van opvang in de voormiddag en sport en spel onder begeleiding van speelpleinmonitoren in de namiddag. “De Pluswerking vindt plaats in Centrumschool Wingene en De Regenboog in Zwevezele in bepaalde periodes in juli en augustus voor kinderen vanaf het tweede leerjaar”, zegt verantwoordelijke Fien Goethals. “Door de samenwerking met de gemeente kunnen we deze werking nu in volledige dagen aanbieden. Zo worden er geen bubbels doorbroken en is ons aanbod tegelijkertijd gevarieerder.”

“Enkele ouders met flexibele uurroosters hebben hun bezorgdheid geuit over de eenmalige inschrijvingsperiode voor de buitenschoolse opvang”, zegt schepen Tom Braet. “Daarom hebben we besloten om voor hen een tweede en derde inschrijvingsronde te voorzien zodat ook zij hun kinderen kunnen inschrijven eenmaal ze beter zicht hebben op hun werkschema.”

Praktisch

De inschrijvingen voor de buitenschoolse kinderopvang Duimelootje in Wingene (voor kinderen vanaf 2,5 tot 12 jaar) en De Kinderclub in Zwevezele (voor kinderen vanaf 3 tot 12 jaar) verlopen via Ferm Kinderopvang. Inschrijven kan vanaf donderdag 11 juni om 19 uur. Op 15 juni om 7 uur worden de inschrijvingen afgesloten. Voor ouders met flexibele werkroosters is er een tweede en derde inschrijvingsronde voorzien.

Inschrijven voor de vakantiewerking van de gemeente (bubbelkampen, speelplein- en tienerwerking) kan vanaf woensdag 10 juni om 19 uur, meer informatie kan je terugvinden via deze webpagina. 

Gepubliceerd op  di 09 jun 2020