Gemeente Wingene

Fietsen

Heel wat fietsroutes doorkruisen onze gemeente. Een aantal tips voor onze regio:

 • Toerist in ons dorp
  De gemeente werkte in het kader van 'Ik zomer West-Vlaams', een initiatief van Provincie West-Vlaanderen, 14 nieuwe fietsroutes uit. Het is een gevarieerd aanbod geworden van korte en lange tochten die je alleen, met z'n twee of met het hele gezin kan doen het hele jaar rond. Stuk voor stuk fijne ontdekkingstochten langsheen de mooiste plekjes in en rond onze gemeente. Bekijk ze hier!
 • Slag van de Ringbeek (23 & 28 km) in Wingene en Oostkamp
  Deze fietsroute brengt je langs plaatsen in de regio waar de bevrijdingsgevechten op het einde van WOI hebben plaats gehad. De route is opgesplitst in twee lussen waarbij je een aantal monumenten en infoborden met elkaar verbindt. website slag van de ringbeek 
 • Het Brugse Ommeland
  Het fietsroutenetwerk van het Brugse Ommeland is volledig bewegwijzerd. Je kan van knooppunt naar knooppunt rijden en ook aansluiten op het fietsnetwerk van de Leiestreek of de Westhoek. Plan route.
 • Fietsnetwerk Wingene (38 km)
  Voor Wingene hebben we via de knooppunten een suggestieroute uitgestippeld. Volg de knooppunten 25 - 23 - 21 - 6 - 17 - 11 - 60 - 47 - 49 - 28 - 29 - 31 - 18 - 35 - 15 - 34 
 • Bulskampveldroute (43 km) in Wildenburg
  De Bulskampveldroute verkent de ruimere omgeving van het Bulskampveld. Je start je fietstocht aan het 300 hectare groot provinciedomein Lippensgoed. Je fiets in Wingene langs het Sint-Pietersveld en Wildenburg. Download route.
 • Wastineroute (50 km) doorheen Zwevezele en Wingene
  De Wastineroute laat je kennismaken met het lichtglooiende landschap in de omgeving van Tielt. Wastine is een oud middeleeuws woord voor onvruchtbare grond. De route start in Egem, maar je kan op verschillende plaatsen in Wingene en Zwevezele inpikken op de route. Download route.
 • Kastelenroute (47 km)
  De driehoek Brugge-Oostkamp-Torhout is een onvervalste kastelen- en landgoedregio. Zij vormen dan ook de rode draad doorheen de Kastelenroute. Je start in het provinciedomein Tillegembos. In Zwevezele verken je het historische Vrijgeweid. Download route.

 • Fietsen in 't West-Vlaamse hart
  Zes unieke routes in eigen streek nodigen je uit om op verkenning te gaan in de regio van ?t West-Vlaamse hart. Elke route is telkens in een apart thema. Download route.

 • Icoon fietsroutes Vlaanderen
  Een volledig bewegwijzerde fietsvakantie in Vlaanderen kun je perfect starten in Wingene. De 9 nieuwe icoonfietsroutes haken de mooiste stukjes van het Vlaamse landschap aan elkaar via aantrekkelijke fietswegen en rond een centraal thema. Alle icoonroutes zijn volledig en in twee richtingen bewegwijzerd. Je kiest dus zelf in welke richting je wil fietsen, en waar je wil starten of aankomen. Zin in een uitdaging?

 • Trage Wegen Wingene
  Deze route verbindt heel wat kerkwegelkes en landwegen in Wingene en Zwevezele op een afstand van zo'n 45 kilometer. De route is gemaakt door Woestijnzwijn in kader van de Zomerzoeken wedstrijd, maar ook heel leuk om gewoonweg te fietsen en verborgen plekjes te ontdekken. 

Ook op RouteYou kun je heel wat fietsroutes vinden, en ook heel wat info op de website van het Brugse Ommeland en de webshop van Westtoer

Met de routes op de kaart hieronder kan je meteen starten met fietsen.