Gemeente Wingene

Fietsen

Heel wat fietsroutes doorkruisen onze gemeente. Een aantal tips voor onze regio:

 • NIEUW: IK ZOMER WEST-VLAAMS
  De gemeente werkte in samenwerking met Landelijke Gilden en Unizo Wingene-Zwevezele in het kader van ?Ik zomer West-Vlaams?, een initiatief van Provincie West-Vlaanderen, 14 gloednieuwe fietsroutes uit. Bekijk ze hier!

  NIEUW: ZOMERZOEKEN
  De gemeente werkte in samenwerking met Woestijnzwijn een fotozoektocht per fiets uit. De brochure vind je in bijlage onderaan deze webpagina. 

 • Slag van de Ringbeek (23 & 28 km) in Wingene en Oostkamp
  Deze fietsroute brengt je langs plaatsen in de regio waar de bevrijdingsgevechten op het einde van WOI hebben plaats gehad. De route is opgesplitst in twee lussen waarbij je een aantal monumenten en infoborden met elkaar verbindt. website slag van de ringbeek 
 • Het Brugse Ommeland
  Het fietsroutenetwerk van het Brugse Ommeland is volledig bewegwijzerd. Je kan van knooppunt naar knooppunt rijden en ook aansluiten op het fietsnetwerk van de Leiestreek of de Westhoek. Plan route.
 • Fietsnetwerk Wingene (38 km)
  Voor Wingene hebben we via de knooppunten een suggestieroute uitgestippeld. Volg de knooppunten 25 - 23 - 21 - 6 - 17 - 11 - 60 - 47 - 49 - 28 - 29 - 31 - 18 - 35 - 15 - 34 
 • Bulskampveldroute (43 km) in Wildenburg
  De Bulskampveldroute verkent de ruimere omgeving van het Bulskampveld. Je start je fietstocht aan het 300 hectare groot provinciedomein Lippensgoed. Je fiets in Wingene langs het Sint-Pietersveld en Wildenburg. Download route.
 • Wastineroute (50 km) doorheen Zwevezele en Wingene
  De Wastineroute laat je kennismaken met het lichtglooiende landschap in de omgeving van Tielt. Wastine is een oud middeleeuws woord voor onvruchtbare grond. De route start in Egem, maar je kan op verschillende plaatsen in Wingene en Zwevezele inpikken op de route. Download route.
 • Kastelenroute (47 km)
  De driehoek Brugge-Oostkamp-Torhout is een onvervalste kastelen- en landgoedregio. Zij vormen dan ook de rode draad doorheen de Kastelenroute. Je start in het provinciedomein Tillegembos. In Zwevezele verken je het historische Vrijgeweid. Download route.
 • Fietsen in 't West-Vlaamse hart
  Zes unieke routes in eigen streek nodigen je uit om op verkenning te gaan in de regio van ?t West-Vlaamse hart. Elke route is telkens in een apart thema. Download route.

Je kan meer informatie terugvinden op de website van het Brugse Ommeland en de webshop van Westtoer

Met de routes op de kaart hieronder kan je meteen starten met fietsen.