Gemeente Wingene

Fietsstraat aan de Regenboog en de Vlieger

Hoe minder auto’s in de straten rijden, hoe veiliger de buurt ervaren wordt. Daarom willen we de omgeving voor voetgangers en fietsers aangenamer maken, onder andere door het invoeren van een fietsstraat aan de scholen de Regeboog en de Vlieger in Zwevezele.

Een fietsstraat is een straat waar auto’s mogen rijden, maar waar fietsers koning zijn. Fietsers hebben er dan ook voorrang op de auto en mogen ze de volledige rijstrook in hun rijrichting gebruiken. Automobilisten mogen de fietsers niet voorbijsteken en mogen niet sneller rijden dan 30 kilometer per uur. De fietsstraat kan je herkennen aan de rode markering en verkeersborden.

Het Eikenhof, de Beukenlaan, de Berkenlaan en de Pastorijstraat (tussen de Processiestraat en Tramstraat) in Zwevezele worden zo’n fietsstraat. Hierdoor kunnen alle kinderen van de lagere school de Regenboog en kleuterschool de Vlieger uit de gemeente in alle veiligheid én op een vlotte manier naar school. Op deze manier willen we onze kinderen en hun ouders stimuleren om meer te voet of per fiets naar school te gaan en minder de auto te nemen.

De rode markering werd reeds aangebracht. De verkeersborden worden in de loop van deze en volgende week geplaatst.

Gepubliceerd op  wo 18 apr 2018