Gemeente Wingene

Fit in je kot

Valt jouw wekelijkse training tijdens de coronacrisis in het water? Geen nood! Team Sport geeft het beste van zichzelf en krijgt je in je kot ongetwijfeld ook in beweging. Waar wacht je nog op?

Fotozoektocht 2.0 sportpark Zwevezele

Volg het parcours, zet de foto's in de juiste volgorde en maak de juiste zin. Stuur de zin door naar Team Sport, succes!

Download hier het parcour: Fotozoektocht 2.0

Actief ganzenbord indoor

Wie haalt het snelst de eindstreep? Met een dobbelsteen, enkele dopjes van flessen en wat creativiteit kan je met gans het gezin een super leuk actief ganzenbordspel spelen. Maak gebruik van ons ganzenbord en onze opdrachten of maak gewoon lekker zelf één en bedenk originele opdrachten met zijn allen. We spelen een spel vanavond!

Download hier het ganzenbordspel: Actief ganzenbordFotozoektocht 2.0

Fit in je kot-Workout

Zaterdag 2 mei om 10 uur kan je live een 'fit in je kot-Workout' volgen.

Leg alvast een matje klaar en een fles water.

Klik hier om de 'fit in je kot-Workout' mee te volgen.

Fotozoektocht Sportpark Zwevezele

Volg het parcours, zet de foto's in de juiste volgorde en maak de juiste zin. Stuur de zin door naar Team Sport, succes!

Download hier het parcour: Fotozoektocht_Sportpark_Zwevezele

Hieronder de eerste drie inzendingen, alvast eeuwige roem voor:

  1. David & Mireille
  2. Tom, Eline & kids
  3. Maartje

Binnenkort fotozoektocht 2.0 , hou deze pagina in de gaten.

Sportkapsel-challenge

Neem een foto van je gekste of stoerste kapsel waar jij mee gaat sporten of plaats een tomaat-selfie van na het sporten en mail deze naar Team Sport door.

Schoen challenge

Kan jij al liggend en draaiend je schoen op je schoen houden? Een halve draai of een volledige draai? Valt hij of valt hij niet?

Bewegingslessen voor jong en oud

Een bewegingsles voor jong en oud, starten doen we met een dynamische opwarming, daarna stretchen we van kop tot teen en afsluiten doe we al zittend en liggend. Doe je mee?
 

Fiets-challenge

Probeer het indien mogelijk in het gras en doe zeker een helm aan! Probeer zo lang mogelijk te surplassen met je fiets! Hoe lang kan jij op de trappers van je fiets blijven staan? Succes!
 

T-shirtchallenge

Kan jij je t-shirt (af en) aan doen vanuit handenstand tegen de muur? Succes!
 

Dansacademie

Dansen, balansen, fransen! Wordt je kind zot bij het horen van muziek? Dan heeft juf Elise van de dansacademie een dansje in petto voor jouw dochter of zoon! Je hoeft zeker niet alles perfect na te doen of misschien kan jij het nog veel beter? O ja, wanneer we terug uit ons KOT mogen is er op dinsdag en donderdag dansacademie in de gemeente voor het 2de kleuter tot en met het derde secundair. Klik hier voor meer info.
 

Yoga in je kot

Lesgeefster Anja geeft jullie een uurtje yoga van uit je kot! Stuur een mailtje en ontvang iedere week een link voor een nieuwe kwaliteitsvolle les yoga!

De Slufferchallenge

Doe je sluffers aan en ga in de tuin staan. Zwaai met je ene been je sluffer in de lucht, zwaai daarna met je andere been je sluffer de lucht in en probeer er voor te zorgen dat beide sluffers elkaar raken in de lucht. Hoeveel pogingen heb jij nodig?

Fittest

Juf Elise zorgt ervoor dat we ook tijdens deze Corona-periode blijven bewegen. De Fittest bestaat uit 8 oefeningen en duurt 8 minuten. Elke oefening duurt dus 1 minuut. Probeer de oefening en zoveel mogelijk te herhalen binnen de minuut. Herhaal deze fittest dagelijks en het aantal herhalingen per oefening zal alleen maar toenemen. je conditie zal stijgen maar ook je summerbody zal stilaan vorm krijgen!

Het letterspel

Je zegt een letter en als die letter voorkomt in jouw naam (of in gelijk wat je afspreekt), moet je op de stoel of bank gaan staan. Als deze letter er niet in voorkomt, moet je op de grond gaan zitten. Je kan dit spelen tot iemand een fout maakt of tot iemand x-aantal fouten maakt.

Het is een leuke manier voor papa of mama om samen met de kind(eren) te oefenen en tegelijkertijd oefenen ze ook nog eens de spelling!

Hier alvast een leuk voorbeeld.

Bouw eens een sportparcours met tuinmeubelen

Sportpromotor Gert geeft het goede voorbeeld en bouwt in zijn tuin een leuk parcours met tuinmeubelen. 3...2...1... Start! Wie doet beter? 

Online fit in je kot