Fuiven

Waaraan moet je denken bij het organiseren van een fuif? 

Aanvraag verplicht

Voor fuiven zijn de voorwaarden voor het indienen van een aanvraag iets strikter dan voor andere evenementen.

Is je fuif publiektoegankelijk, dan is het indienen van een aanvraag sowieso verplicht, los van de grootte en de locatie van de fuif. Ook voor een fuif die plaatsvindt in een daarvoor bestemde binnenruimte is een aanvraag dus verplicht! (Middel)grote publiektoegankelijke fuiven hebben bijkomend trouwens een schriftelijke en voorafgaande toelating van het college van burgemeester en schepenen nodig, los van de locatie van het evenement.

Organiseer je een private fuif (op uitnodiging) dan geldt een meldingsplicht vanaf een totaal van 250 genodigden.

Drankvergunning

Waar een drankvergunning normaalgezien enkel nodig is voor het schenken van sterke drank op een evenement, gaat het reglement met betrekking tot éénmalige publiektoegankelijke manifestaties in feesttenten, loodsen en openlucht een stapje verder. Het reglement stelt immers dat ook voor het aanbieden van gegiste alcoholische dranken boven de 6 % volume alcohol de toestemming van de burgemeester nodig is. Duid dus correct aan welke dranken je van plan bent te schenken bij het invullen van het aanvraagformulier, dan zorgen wij voor de vergunning!

Glas

Het gebruik van glas is verboden op publiektoegankelijke fuiven. Herbruikbare bekers zijn hier een must!

Sluitingsuur

Je kan een sluitingsuur opgelegd krijgen voor een fuif. Ongeacht daarvan is het zo dat de muziek gestopt moet worden om 04.00 uur.

Security

Tijdens een fuif is toezicht een must. Dit kan via professionele bewaking, vrijwillige bewaking of een combinatie van beide. Lees hierover meer op de pagina 'Security'.