Gemeente Wingene

Gedichtenwandeling gaat van start op 26 januari

Van 26 januari tot 24 februari organiseert de bibliotheekraad in het kader van de poëzieweek haar gedichtenwandeling. De tocht van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk en staat open voor alle leeftijden.

Langsheen de route kom je 25 weesgedichten tegen, die elk werden geadopteerd door één van onze verenigingen.

“We konden rekenen op het enthousiasme van onze lokale verenigingen om het meter- of peterschap op zich te nemen”, vertelt schepen van Bibliotheek, Brecht Warnez. “Als afsluiter organiseren we een gezellige vriendenavond op vrijdag 24 februari in de cafetaria van de Alk met een vleugje poëzie gebracht door niemand minder dan acteur Karel Deruwe. Iedereen is van harte welkom!”

Verenigingen in de kijker dankzij weesgedichten

Vorig jaar stonden onze lokale dichters nog in de kijker, nu is het de beurt aan onze verenigingen. Dankzij de Weesgedichten werden 25 gedichten geadopteerd door onze verenigingen die het trotse meter- of peterschap op zich nemen. “Hierdoor maken we de verenigingen nog zichtbaarder in onze gemeente”, geeft Stijn Verkinderen, voorzitter van de bibliotheekraad mee. “Daarnaast kan het een leuke activiteit zijn om met de vereniging zelf de wandeling te doen en jullie meter- of petergedicht op te zoeken”. De wandeling is heel laagdrempelig en bovendien ook rolstoeltoegankelijk.

Vriendenavond op 24 februari

Net zoals vorig jaar krijgen wandelaars er een extra opdracht bij. Geef jij na de wandeling jouw drie favoriete gedichten door? Dan maak je kans op een gratis tapasplank op onze vriendenavond van 24 februari. “Tot en met 20 februari kan je jouw top 3 doorgeven via het wedstrijdformulier (in de flyer) die je kan indienen in de bibliotheek of het Contactpunt 1750. Deelnemen kan ook via mail naar bibliotheek@wingene.be”, meldt bibliothecaris Christine Fransoo.

De prijzen zullen uitgedeeld worden op de vriendenavond op 24 februari. “We eindigen in het thema van de poëzieweek ‘vriendschap’ met een gezellige avond in de cafetaria van de Alk met poëzie gebracht door acteur Karel Deruwe”, sluit schepen Brecht Warnez af.

Praktische info

De gedichtenwandeling van 5 kilometer start en eindigt aan recreatiebad de Alk. Een flyer met de route en het wedstrijdformulier vind je deze week terug in de bibliotheek en aan het startpunt in de Alk. 

Hier vind je alle info 

Gepubliceerd op  ma 23 jan 2023