Gemeente Wingene

Geert Devriese en Ingrid Luyssen - a.Sierplant.be (laurier)

Bedrijf

Geert Devriese en Ingrid Luyssen runnen een sierplantenkwekerij in de Schewegestraat 6 te Wingene.

Er was eens... Het bedrijf werd opgericht in 1930. Wat in het prille begin begon als een liefhebberij, groeide door de jaren heen uit tot een bedrijf met een enorme diversiteit aan teelten, van onder andere druiven en paprika's. De liefde voor het vak en de interesse voor nieuwe planten bleef hierbij steeds prioriteit.

Vandaag runnen Geert en Ingrid dit bedrijf. Hun belangrijkste teelt is de Laurus nobilis of Vlaamse laurier, de kwaliteitsboompjes met een groen en geurend gebladerte. Hiermee werd gestart in 1985 en zoals de laurieren groeiden, is ook het bedrijf meegegroeid. 

Daarnaast worden ook boomkwekerij-gewassen gezocht die in bloei kunnen verkocht worden. Dit resulteert in visueel aantrekkelijke planten zoals de Lagerstroemia.

Geert en Ingrid dragen met trots het 'Handmade in Belgium' (HIB)-label. Wie dit label draagt, maakt eigen Belgische kwaliteitsproducten op kleine schaal. Het label staat garant voor de authenticiteit en de kwaliteit van het ambachtelijk product.

Sinds 17 januari 2017 draagt Geert Devriese ook het label 'Erkend Ambacht'. Deze officiële erkenning onderstreept het authentieke karakter, het manuele aspect van hun werk en de vakkennis van hun product. 

Producten

Geert en Ingrid specialiseren zich vooral in de teelt van Lagerstroemia en Laurus nobilis (laurier). Hun collecties van de Laurus en Lagerstroemia zijn gerenommeerd en worden op wereldvlak erkend

Op het bedrijf wordt ook laurierlikeur, lauriergin en laurieraperititef op kleine schaal ambachtelijk geproduceerd. 

Laurierlikeur Laurlié

Deze artisanale likeur is gemaakt van met de hand geselecteerde laurierblaadjes, vers verwerkt om de unieke aromatische smaak volledig tot zijn recht te laten komen.

Laurierlikeur wordt traditioneel bewaard in de diepvries om zo koel mogelijk als aperitief of digestief gedronken te worden. Het kan ook gemengd worden met een droge witte wijn of een lichte schuimwijn. Ook in een cocktail weet deze Laurlié dat extra accent te brengen die alle smaakpapillen opent om zo volop te genieten van een voorgerecht of maaltijd.

Lauriergin Laurlin

Deze artisanale gin is gemaakt van met de hand geselecteerde laurierblaadjes van een zeer aromatische soort, vers verwerkt om de unieke aromatische smaak volledig tot zijn recht te laten komen. Wilde tijm en citroen van op de kwekerij geven een uniek aroma.

Door zijn rijke en kruidige smaak is deze gin niet alleen een streling voor de tong in een cocktail, maar ook on the rocks of puur. De geur en smaak brengt meteen een warm en zomers gevoel.

Laurieraperitief Lauroo 

Deze artinasale versterkte wijn is gemaakt van met de hand geselecteerde laurierblaadjes, vers verwerkt om de unieke aromatische smaak volledig tot zijn recht te laten komen.

Door zijn zoete, kruidige smaak kun je deze drinken als aperitief, digestief of als dessertwijn.

Diversen

Door de samenwerking met een theesomelier is er nu ook een aanbod van laurierthee, laurierconfituur, mocktail van Laurel en Ginger.

Ook te verkrijgen: laurierzout, laurierpoeder, laurier zonder zout, ....

Wist je dat? 

Voor fijnproevers zijn de aromatische blaadjes van de laurier een favoriete specerij. Onmisbaar voor keukenprinsen en -prinsessen. Laurier bevordert bovendien de spijsvertering. 

Lagerstroemia indica Eveline is een prachtige plant met een inspirerend verhaal. De vinder van de plant was zo onder de indruk van haar schoonheid dat hij haar naar zijn kleindochter vernoemde. Met haar pastel-roze bloemkleur en frisgroene blad laat Eveline je tuin stralen ;-)

#Koop lokaal

Geert en Ingrid zijn gepassioneerde vakmensen met kennis van zaken. Hun bedrijf is pionier in de Benelux als het over kweken en selecteren van Laurus (laurier) en Lagerstroemia gaat.

Een bezoek aan het bedrijf kan na afspraak: telefonisch 051 65 54 30, via email info@sierplant.be ofwel via dit contactformulier.