Gemeente Wingene

Gemeente wil burgers met actieborden inspireren tot een 'Daad voor het klimaat'

De gemeente Wingene plaatst actieborden om eigen concrete duurzame realisaties in de kijker te zetten en op die manier inspiratie te geven aan inwoners, verenigingen of bedrijven. De actie kadert in het plan 'Daad voor ons klimaat'.

Onder de groepsnaam 'Klimaatoverleg Midwest' ondertekende de gemeente het Europese burgemeestersconvenant 2020, samen met de gemeenten Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Ruiselede en Tielt. Hiermee werd het engagement aangegaan om tegen 2020 minstens 20% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van referentiejaar 2011.

Alle gemeentelijke gebouwen werden geanalyseerd op energieverbruik en mogelijke energiebesparing. Bij verschillende gebouwen zijn intussen maatregelen genomen die moeten leiden tot een verminderd verbruik. 

Door het plaatsen van actieborden bij een twintigtal eigen duurzame realisaties wil het gemeentebestuur anderen inspireren en motiveren. Op ieder actiebord wordt in woord en beeld aangegeven welke specifieke maatregel de gemeente genomen heeft en waar burgers en bedrijven voor een gelijkaardig initiatief terecht kunnen voor meer info en eventuele premies. 

Gepubliceerd op  ma 08 okt 2018