Gemeente Wingene

Gemeente Wingene biedt veilige studieruimtes aan voor studenten

De Veiligheidsraad zette het licht op groen voor de openbare studieruimtes. Vanaf donderdag 21 mei 2020 kan dat ook in Wingene en Zwevezele. “Zien blokken, doet blokken”, zegt schepen Lieven Huys. “We willen de studenten steunen en hen de kans geven om op een veilige manier samen te blokken.

Jaarlijks worden in Wingene enkele locaties ingericht als stille studieruimte voor studenten die liever niet alleen thuis studeren. Gemeenteraadslid Stijn Van Maele nam daarvoor enkele jaren geleden het initiatief. Ook tijdens de coronacrisis wil de gemeente zich hiervoor blijven inzetten. “We zijn een studentvriendelijke gemeente en willen dus zeker de nodige inspanningen leveren om ervoor te zorgen dat studenten tijdens de examenperiode op een veilige manier samen kunnen studeren”, zegt schepen Lieven Huys. “We mogen er niet zomaar van uitgaan dat elke student thuis de juiste accommodatie heeft om te kunnen blokken.” Dit bleek ook uit een grootschalige bevraging van 5.200 studenten door schepen en parlementslid Brecht Warnez. De helft van deze studenten gaf aan dat ze nood hebben aan een sociale studieplaats.

Veiligheid voorop

Studenten die gebruik willen maken van de studieruimte kunnen hun plaatsje reserveren. “We zorgen ervoor dat ze elke keer aan dezelfde tafel plaatsnemen zodat ze ook in dezelfde studentenbubbel blijven”, licht schepen Lieven Huys toe. “Verder staan de tafels ver genoeg van elkaar en worden er voldoende maatregelen genomen op vlak van hygiëne.” In Zwevezele studeren de studenten in CC de Wissel en in Wingene in CC de Feniks. “We vragen de studenten uitdrukkelijk om een mondmasker aan te doen om naar de studieruimte te komen of wanneer ze zich verplaatsen. Aan hun studietafel hoeft dat niet.”

Reserveren

Studenten kunnen hun plaats tijdens deze examenperiode reserveren door een e-mail te sturen naar Erik.werniers@wingene.be (met daarin hun naam, de locatie (Wingene of Zwevezele) en de datum van hun eerste studiedag in de openbare studieruimte).

Gepubliceerd op  wo 20 mei 2020