Gemeente Wingene

Gemeente Wingene en FERM voorzien op 9 en 10 november noodopvang

Gemeente Wingene en Ferm Kinderopvang slaan de handen in elkaar en voorzien tijdens de verlengde herfstvakantie, op 9 en 10 november, noodopvang voor Wingense kinderen.

De vraag van ouders naar noodopvang, na de beslissing om de herfstvakantie te verlengen tot en met 10 november, was deze week erg groot. De gemeente wachtte niet af en plande onmiddellijk een overleg met partner Ferm Kinderopvang om de mogelijkheden voor en concrete afspraken rond de noodopvang uit te werken. “De gemeente investeert al jaren sterk in kinder- en buitenschoolse opvang en blijft dit doen ook in moeilijke coronatijden”, zegt Tom Braet, schepen van Welzijn. “We werken daarvoor als gemeente constructief samen met Ferm Kinderopvang en de scholen. Door de inzet van de kinderopvangspecialist Ferm waarborgen we kwaliteit, veiligheid en een gericht spelaanbod aangepast aan de preventieve richtlijnen.”

Kwalitatief en vol enthousiasme

Er wordt gekozen om de noodopvang op twee locaties te organiseren, in Duimelootje en in De Kinderclub. Ouders kunnen hun voorkeur voor locatie doorgeven, maar afhankelijk van de hoeveelheid inschrijvingen kunnen locaties worden samengevoegd. Er is opvang voorzien vanaf 7 tot 17.30 uur. De kinderbegeleiders van Ferm Kinderopvang en enkele jobstudenten zorgen voor leuke en aangepaste spelactiviteiten. “Een oprechte en warme dankjewel aan alle kinderbegeleiders van Ferm, vrijwilligers en jobstudenten die zich straks opnieuw vol enthousiasme engageren om zo last minute toch nog kwaliteitsvolle opvang te voorzien”, benadrukt schepen Tom Braet.

Enkel in geval van nood

Inschrijven is mogelijk vanaf donderdag 29 oktober (vanaf 20 uur) tot en met zondag 1 november via Ferm Kinderopvang. Elke ouder wordt op dinsdag 3 november via Ferm Kinderopvang op de hoogte gebracht rond de richtlijnen en de procedure voor opvang tijdens de verlengde herfstvakantie. Tijdens deze periode gaat het over noodopvang. Enkel ouders die echt geen andere oplossing vinden, kunnen hun kinderen inschrijven. “Het blijft essentieel dat ouders die (in cruciale sectoren) werken hun werk kunnen blijven doen en erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen ondertussen in goede handen zijn”, zegt schepen Tom Braet.

Gepubliceerd op  wo 28 okt 2020