Gemeente Wingene

Gemeente Wingene houdt inwoners nog wat langer in hun kot met verrassend activiteitenaanbod

De cijfers over de verspreiding van het coronavirus worden steeds gunstiger, maar de eindmeet is nog niet in zicht. De gemeente Wingene wil haar inwoners met een verfrissenen en gevarieerd activiteitenaanbod aanmoedigen om vol te houden en de maatregelen strikt te blijven opvolgen.

Meteen na de afkondiging van de eerste maatregelen werden ook in Wingene alle activiteiten en evenementen geannuleerd. “We zijn niet bij de pakken blijven zitten en meteen in gang geschoten om onze inwoners via andere kanalen een zinvolle vrijetijdsbeleving aan te bieden”, vertelt schepen Lieven Huys. “Beiaardconcerten met verzoeknummers, toffe uitdagingen voor onze jongste inwoners, lockdownparty’s volgens de regels met top-dj’s… er borrelden meteen heel wat originele initiatieven op.”

Wat is er te doen… in je kot?

De eerste mooie lentedagen tijdens de paasvakantie zorgen ervoor dat de vraag naar leuke en zinvolle tijdsinvulling blijft toenemen. “Daarom lanceren we vanaf vandaag elke dag een nieuwe lokale activiteit, tip of uitdaging via onze Facebookpagina.” Een tipje van de sluier? Samen met de sportpromotor een parcours bouwen met tuinmeubelen, een gedichtenvoordracht door ons Team Cultuur, een wandeling door het Callewaertsbos met Team Toerisme, anagrammen voor Wingenaren, een les seniorengym… “Het is een zeer gevarieerd aanbod geworden. Ik ben er zeker van dat elke Wingenaar hierin haar of zijn goesting zal terugvinden.” Alle initiatieven worden vanaf nu ook gebundeld op het infoportaal over het coronavirus.

Ik wil het in-je-kot-aanbod ontdekken! 

Gepubliceerd op  wo 08 apr 2020