Gemeente Wingene

Gemeente Wingene is helemaal klaar voor heropening recreatiebad de Alk

De Nationale Veiligheidsraad heeft het licht op groen gezet voor de heropening van de zwembaden. Op woensdag 1 juli 2020 opent ook recreatiebad de Alk in Wingene opnieuw de deuren. “We gaan voor een zomer vol zwemplezier”, zegt Lieven Huys, schepen van Sport.

Een digitale bezoekersteller aan de ingang, een beperking van het aantal zwemmers, ruime openingsuren, extra schoonmaakbeurten, nieuwe eerstehulprichtlijnen … De gemeente Wingene laat niets aan het toeval over bij de heropening van recreatiebad de Alk. “Op woensdag 1 juli 2020 zetten we de deuren opnieuw open. Een moment waar we al lang naar uitkijken”, vertelt schepen Lieven Huys. “Uiteraard blijft veiligheid onze prioriteit, maar het gebruik van chloor speelt in ons voordeel omdat deze stof het virus inactiveert.”

90 zwemmers tegelijkertijd

Door de veiligheidsrichtlijnen wordt het aantal zwemmers beperkt tot 90. “Een zwembeurt duurt maximaal twee uur, maar reserveren is niet nodig. We verwachten dat er enkel op piekmomenten een wachtrij kan ontstaan”, licht schepen Lieven Huys toe. “We hebben een digitaal telsysteem aangekocht zodat bezoekers in de inkomhal kunnen zien of er nog plaats is en wat de vermoedelijke wachttijd zal zijn.” Ook op de website kan je nakijken of er wachttijden zijn. Aan groepen wordt wel gevraagd om op voorhand te reserveren via alk@wingene.be of 051 65 04 40.

Tijdens de zomer is het recreatiebad op weekdagen geopend van 10 tot 21 uur en tijdens het weekend van 9 tot 17 uur. “De ruime openingstijden zorgen er automatisch voor dat bezoekers goed gespreid toekomen waardoor we ook extra poetsbeurten kunnen inbouwen. Daarnaast sensibiliseren we de zwemmers over de sociale afstandsregels en goede handhygiëne.”

Langere sluitingsperiode in september

Begin september staat de jaarlijkse sluitingsperiode gepland. “We kunnen deze helaas niet uitstellen omdat er dit jaar belangrijke werken op stapel staan. Het verschuiven van de periode was daardoor geen optie.” Tijdens de sluiting van enkele weken verdwijnen de oude geur- en stoombaden en komt er een gloednieuwe kinderhoek met verschillende speeltoestellen in de plaats. “Tegelijkertijd wordt er in de kelder een warmtekrachtkoppeling geplaatst.”

Kijk hier de eventuele wachttijden in het recreatiebad na. 

Gepubliceerd op  vr 26 jun 2020