Gemeente Wingene

Gemeente Wingene organiseert lockdownparty (volgens de regels) en regelt daarvoor top-dj

Blijf in je kot! Dat is de boodschap van gemeente Wingene aan al haar inwoners. Met een lockdownparty volgens de regels en een beiaardconcert probeert de gemeente iedereen zoveel mogelijk binnen te houden.

Gemeente Wingene heeft de afgelopen dagen alles op alles gezet om haar inwoners goed te informeren. “Vorige week vrijdag hebben we als gemeente al een infolijn opgestart die zes dagen op zeven bemand is om alle vragen en bezorgdheden van onze inwoners op te vangen”, zegt Brecht Warnez, schepen van Communicatie. Op de website is een uitgebreid informatieportaal terug te vinden en op de Facebookpagina komen dagelijks talloze nieuwe berichten. “Goede informatie is uiteraard onze prioriteit”, zegt Brecht Warnez, schepen van Communicatie. “Maar we willen nog een stapje verder gaan. De blijf-in-je-kot-boodschap is bijzonder belangrijk, we willen deze uitdragen met allerlei acties via social media.”

Live dj-set met top-dj en beiaardconcert

Zo staat er op zaterdagavond 21 maart 2020 om 21 uur een live dj-set gepland. “Via onze gemeentelijke Facebookpagina kunnen onze volgers meekijken en thuis samen met het gezin een feestje bouwen”, zegt schepen Lieven Huys. “Zolang de crisis duurt gaan we deze actie wekelijks herhalen, alles is goed om onze jongeren in hun kot te houden.” Daarnaast staat er op zondag ook een beiaardconcert gepland vanuit de kerktoren in Wingene door beiaardier Danny Vandenbroucke. Ook dit concert kunnen de inwoners live volgen via de Facebookpagina van de gemeente. De inwoners stuurden daarvoor eerder al verzoeknummers in.

Gepubliceerd op  za 21 mrt 2020