Gemeente Wingene

Gemeente Wingene voorziet tijdens paasvakantie in elke school noodopvang

Gemeentebestuur Wingene, Ferm Kinderopvang en scholengemeenschap Driespan slaan de handen in elkaar om de noodopvang van kinderen ook tijdens de paasvakantie in elke school te voorzien.

De noodopvang in de scholen, die de afgelopen weken in tijden van corona werd georganiseerd, wordt tijdens de paasvakantie verdergezet in alle scholen in Wingene en Zwevezele. De co√∂rdinatie hiervan ligt in de handen van onze gemeente. “De gemeente investeert al jaren sterk in kinder- en buitenschoolse opvang en blijft dit doen ook in moeilijke coronatijden”, zegt Tom Braet, schepen van Welzijn. “We werken daarvoor als gemeente constructief samen met Ferm Kinderopvang en de scholen. Door de inzet van de kinderopvangspecialist Ferm waarborgen we kwaliteit, veiligheid en een gericht spelaanbod aangepast aan de preventieve richtlijnen.”

Kwalitatief en vol enthousiasme

Er wordt gekozen om de noodopvang in de zeven scholen te behouden en zo de huidige ‘contactbubbels’ niet te doorbreken. Er is elke dag, behalve op paasmaandag, opvang voorzien vanaf 7 tot 18 uur. Tegelijkertijd wil dit zeggen dat er geen voor- en naschoolse opvang plaatsvindt in De Kinderclub en Duimelootje.
De kinderbegeleiders van Ferm Kinderopvang en enkele vrijwillige leerkrachten zorgen in de paasvakantie voor leuke en aangepaste spelactiviteiten. “Een oprechte en warme dankjewel aan alle kinderbegeleiders van Ferm en vrijwillige leerkrachten die zich straks opnieuw vol enthousiasme engageren om kwaliteitsvolle opvang tijdens de paasvakantie te voorzien”, zegt schepen Tom Braet.

Enkel in geval van nood

Iedereen die al via Ferm Kinderopvang gereserveerd had voor de paasvakantie ontvangt automatisch een annuleringsbericht. Elke ouder wordt via Ferm Kinderopvang of Gimme op de hoogte gebracht rond de richtlijnen en de procedure voor opvang tijdens de paasvakantie. Ook tijdens deze periode gaat het over noodopvang. Enkel ouders die echt geen andere oplossing vinden, kunnen hun kinderen inschrijven. “Het blijft essentieel dat ouders die in cruciale sectoren werken hun werk kunnen blijven doen en erop kunnen vertrouwen dat hun kinderen ondertussen in goede handen zijn”, zegt schepen Tom Braet.

Gepubliceerd op  vr 27 mrt 2020