Gemeente Wingene

Gemeentelijke bijenwerkgroep zoekt versterking: kom erbij!

De gemeentelijke bijenwerkgroep is op zoek naar extra handen voor de exploitatie van het bloemenzaadwinningsperceel Bieland. Kom erbij!

Sedert het najaar van 2021 is een gemeentelijke bijenwerkgroep actief met de exploitatie van het bloemenzaadwinningsperceel ‘Bieland’, een uniek initiatief in Vlaanderen. Het perceel ligt naast het kerkhof in Zwevezele en is te bereiken via de Schoolstraat of Joostraat.

Op een oppervlakte van 4.000 vierkante meter worden een 30-tal verschillende bloemensoorten geteeld per soort. Het opzet van Bieland is het oogsten van zaden om elders in de gemeente op openbare percelen in te zaaien en het kosteloos aanbieden van bloemenzaad voor particuliere tuinen van de eigen inwoners. Het onderhouden van het perceel, het oogsten en drogen van het zaad gebeurt integraal door vrijwilligers van de gemeentelijke bijenwerkgroep. Zij zijn iedere zaterdagvoormiddag van maart tot oktober op Bieland aan de slag.

Om Bieland ook in de toekomst verder te kunnen exploiteren en bloemenzaad aan te bieden is de gemeentelijke bijenwerkgroep op zoek naar versterking. Heb je interesse om nu en dan mee te helpen om de bloemensoorten zuiver te houden of een handje toe te steken bij de zaadoogst? Kom dan gerust eens langs naar Bieland op zaterdag 22 of 29 juni tussen 9 en 12 uur.

Gepubliceerd op  di 11 jun 2024