Gemeente Wingene

Gemeentelijke ondersteuningsmaatregelen

Informatie en communicatie

Als gemeente zijn we vaak het eerste aanspreekpunt voor ondernemers. We proberen dan ook maximaal de beschikbare informatie te bundelen op dit ondernemersportaal. Op deze pagina leiden we je naar het meest geschikte contactpunt voor je vraag.

Daarnaast versturen we een nieuwsbrief van zodra er nieuwe én eenduidige informatie beschikbaar is. De e-mail adressen die gebruikt worden voor het versturen van de nieuwsbrief, halen we uit de KBO. Via deze link geven we je uitleg over hoe je je contactgegevens in de KBO kan aanpassen.

Promotie van alternatieve dienstverlening

Heel wat ondernemers zijn intussen op zoek naar creatieve oplossingen om hun dienstverlening naar de klanten te kunnen op een alternatieve manier in te vullen: zowel horeca- als handelszaken kijken om aan huis te leveren, een afhaalservice organiseren of te werken op bestelling.

We maakten een overzicht van Wingense horeca- en handelszaken die een aangepaste dienstverlening voorzien.

Hier kan je je registreren om opgenomen te worden in het overzicht.

Opmerking:
Niet-essentiële handelszaken mogen leveren aan huis maar mogen geen afhaling op bestelling organiseren.

Lokale fiscaliteit

Algemeen is het zo dat gemeente Wingene geen specifieke bedrijfsbelastingen heft (terrassen, reclamedrukwerk, toeristentaks), met uitzondering van de belasting voor nachtwinkels. 

Voor de markten is er een gemeentebelasting voor het gebruik van het openbaar domein. Er wordt een opschorting van betaling voorzien voor de periode van één kwartaal.

Lopende innames openbaar domein worden kosteloos verlengd.

De inning van de milieubelasting wordt uitgesteld.