Gemeente Wingene

Gemeenten Wingene en Ruiselede zetten kinderopvangsector in de bloemetjes

Van 9 tot 15 oktober 2023 vieren we de Week van de Kinderopvang, een bijzondere gelegenheid om de kinderopvangsector in de schijnwerpers te zetten.

De gemeenten Wingene en Ruiselede organiseerden daarom op dinsdag 10 oktober een warme ontmoetingsavond vol waardering en dankbaarheid voor alle medewerkers van de kinderopvang.

Bedankt, sterkmakers!

Kinderopvang is van onschatbare waarde voor vele gezinnen. Gemeenten Wingene en Ruiselede willen hun dan ook hun oprechte waardering en dankbaarheid uiten voor de 126 toegewijde medewerkers die elke dag opnieuw een liefdevolle omgeving creëren voor de allerkleinsten tot en met de kinderen op de lagere school.

"We beseffen dat de kinderopvangsector momenteel met vele uitdagingen kampt", merkt schepen van Kinderopvang in Wingene, Tom Braet op. "Daarom vinden we het als gemeentebestuur essentieel om nauw in contact te blijven met de kinderopvangorganisatoren en hun medewerkers. Het is onze verantwoordelijkheid om naar hen te luisteren en na te denken over hoe we de sector verder kunnen ondersteunen."

Om de lokale kinderopvang een warm hart onder de riem te steken en te investeren in de toekomstige samenwerking, organiseerden beide gemeenten samen een ontmoetingsmoment.

Op dinsdag 10 oktober verwelkomden ze met plezier 70 medewerkers met een hapje en een drankje in de school Wildenburg. "Het is buitengewoon waardevol om elkaar op deze informele wijze beter te leren kennen en de positieve dynamiek onder de medewerkers te ervaren", zegt schepen van Welzijn Linda Wyckstandt. "We zijn dan ook bijzonder verheugd over de grote opkomst en de enthousiaste betrokkenheid van de kinderopvang in onze gemeenten."

Bezorg jij ook een compliment aan jouw kinderopvang?

Het thema van de Week van de Kinderopvang dit jaar is 'Bedankt Sterkmakers'. Iedereen kan bijdragen om de kinderopvang in hun buurt te laten stralen en hun dankbaarheid te tonen. 

Bezorg hier een persoonlijke boodschap aan jouw kinderopvang

Gepubliceerd op  wo 11 okt 2023