Gemeente Wingene

Gemeentepersoneel in Wingene fietst 2.000 euro bij elkaar voor Think Pink

Onze personeelsleden namen in september vol enthousiasme deel aan Bike for Life. Per gefietste woon-werkverplaatsing ging er anderhalve euro naar Think Pink. In totaal fietsten de gemeentelijke personeelsleden 884 ritten bij elkaar en legden ze net geen 6.000 kilometer af. Goed voor 2.000 euro.

Bike for Life is een motiverende fietscampagne voor organisaties, overheden, bedrijven en hun werknemers. “Toen we de aankondiging zagen, hebben we geen seconde getwijfeld”, zegt algemeen directeur Jurgen Mestdagh. “Het is, naast bijvoorbeeld de fietsvergoeding en een fietsleasingscontract in de nabije toekomst, een extra aanmoediging voor onze werknemers om zich zo veel mogelijk duurzaam naar het werk te verplaatsen.” Bij de gemeente vinden ze het belangrijk dat personeelsleden op vlak van beweging en duurzaam woon-werkverkeer het goede voorbeeld geven. “Elke stap en fietstrap tellen”, zegt Jens Danneels, schepen van Sport. “We hopen dat tegen 2023 de helft van onze personeelsleden minstens 60 procent van de verplaatsingen met de fiets aflegt en dat vele inwoners hun voorbeeld volgen.”

Think Pink

De gemeente koos niet toevallig voor Think Pink als goede doel. Deze nationale borstkankerorganisatie zet zich dagelijks in voor borstkankerpatiënten en hun familie. “In oktober kleurt onze gemeente roze”, vertelt Tom Braet, schepen van Welzijn. “We willen daarmee het Bevolkingsonderzoek Borstkanker in de kijker zetten en onze inwoners informeren en overtuigen om zich preventief te laten onderzoeken. Fietsen van voor Think Pink is een van de acties die het bewustzijn daarover ook onder onze personeelsleden vergroten.” Think Pink is erg dankbaar voor het opgehaalde bedrag. “De Wingense personeelsleden hebben het beste van zichzelf gegeven. Sommigen haalden in hun eentje tot 174 euro op, reden in drie weken tijd maar liefst 68 ritten of fietsten in totaal tot 702 kilometer. Een prachtprestatie”, vindt Heidi Vansevenant, voorzitster van Think Pink.

Hier vind je meer informatie terug te vinden over het roze actieplan van de gemeente.

Gepubliceerd op  di 12 okt 2021