Gemeente Wingene

Gemeentepersoneel test elektrische fietsen uit

De provinciale testkaravaan heeft voor de tweede keer dit jaar halt gehouden in onze gemeente. Ditmaal was het de beurt aan de personeelsleden van de gemeente om de elektrische fietsen uit te testen.

De komst van de testkaravaan naar de gemeente past binnen het plan ‘Een daad voor ons klimaat’. Samen met de gemeenten Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Ruiselede en Tielt heeft de gemeente het Europese Burgemeestersconvenant 2020 ondertekend. Hiermee gaat Wingene het engagement aan om tegen 2020 minstens 20% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2011.

Duurzame toekomstdroom

Het enthousiasme van de personeelsleden was groot. “Net zoals bij de bewoners was de vraag groter dan het aanbod”, zegt schepen Brecht Warnez. “Een dertigtal personeelsleden hebben de kans gekregen om een elektrische fiets of speed pedelec gedurende twee weken uit te testen.”

Het gemeentebestuur hoopt dat de campagne hen stimuleert om in de toekomst nog vaker de (elektrische) fiets te nemen naar het werk of voor een dienstverplaatsing. “Vele personeelsleden leveren de inspanning nu al”, zegt Jurgen Mestdagh, algemeen directeur. “Maar we zijn ambitieus en vinden dat het nog beter kan. We hopen dat tegen 2023 de helft van onze personeelsleden minstens 60 procent van de verplaatsingen met de fiets aflegt.” Een mooie fietsvergoeding en binnenkort ook een fietsleasingcontract dienen daarbij als duwtje in de rug.

Gepubliceerd op  vr 30 aug 2019