Gemeente Wingene

Mantelzorgcafé 'de Geselligaards'

Want gesellig onder mantelzorgers zijnā€¦ dat doet deugd!

Zorg jij ook voor iemand die je dierbaar is? Dan ben jij een mantelzorger! Mia zorgt al enkele jaren voor haar partner met dementie. Ze vertelt: “Mantelzorger zijn, daar kies je niet voor. Daar rol je in. Voor mij betekent mantelzorg een dierbare bijstaan tijdens een moeilijke periode waardoor zijn of haar levenskwaliteit wordt vergroot. Ik werk mee aan het uitbouwen van een mantelzorgcafé in Wingene omdat ik merk hoeveel deugd het mij doet om onder mantelzorgers te zijn. Zij weten wat hoe intens het is om te zorgen voor een ander. Ze weten wat je meemaakt. De eerste stap naar buiten is vaak de moeilijkste, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Daarom nodig ik alle mantelzorgers van Wingene en omstreken uit om te komen naar ons mantelzorgcafé: voor de gezelligheid en een leuke babbel, om het ‘zorgen voor’ eventjes aan de kant te zetten, om voor jezelf te zorgen, voor een hart onder de riem op moeilijke momenten én, als je er nood aan hebt, ervaringen delen, tips krijgen en een schouderklopje ontvangen.”

Op 15 maart is er feestelijke opening van het mantelzorgcafé ‘de Geselligaards’. We komen samen om 19.30 uur in lokaal dienstencentrum Geselle, Sint-Amandsstraat 2, Wingene.

We heffen samen het glas en maken vooral tijd voor ontmoeting. We willen alle mantelzorgers uit Wingene en omstreken uitnodigen. Ons motto is “gesellig onder mantelzorgers zijn, dat doet deugd”. Kom jij ook de sfeer opsnuiven? Van harte welkom!