Gemeente Wingene

Mantelzorgcafé 'de Geselligaards'

Want gesellig onder mantelzorgers zijn… dat doet deugd!

Zorg jij ook voor iemand die je dierbaar is? Dan ben jij een mantelzorger! Mia zorgt al enkele jaren voor haar partner met dementie. Ze vertelt: “Mantelzorger zijn, daar kies je niet voor. Daar rol je in. Voor mij betekent mantelzorg een dierbare bijstaan tijdens een moeilijke periode waardoor zijn of haar levenskwaliteit wordt vergroot. Ik werk mee aan het uitbouwen van een mantelzorgcafé in Wingene omdat ik merk hoeveel deugd het mij doet om onder mantelzorgers te zijn. Zij weten wat hoe intens het is om te zorgen voor een ander. Ze weten wat je meemaakt. De eerste stap naar buiten is vaak de moeilijkste, maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb. Daarom nodig ik alle mantelzorgers van Wingene en omstreken uit om te komen naar ons mantelzorgcafé: voor de gezelligheid en een leuke babbel, om het ‘zorgen voor’ eventjes aan de kant te zetten, om voor jezelf te zorgen, voor een hart onder de riem op moeilijke momenten én, als je er nood aan hebt, ervaringen delen, tips krijgen en een schouderklopje ontvangen.”

Bij de Geselligaards staat ontmoeting centraal. We brengen soms een thema aan, maar de focus ligt op ontmoeting en een warme babbel.

Uiteraard ontbreekt een hapje en een drankje niet. Inschrijven is niet nodig. 

Allen welkom!

Data 2023

In 2023 staan volgende mantelzorgcafés gepland:

18 oktober 2023: Rouw en verwerking
Geselle Zwevezele (Pastorijstraat 56) om 19.30u

Ziekte en verlies horen bij elkaar. In deze workshop neemt Elke Vastiau ons mee in manieren om om te gaan met verlies. 

29 november 2023: Lachdegustatie 
Geselle Wingene (Sint-Amandsstraat 2) om 19.30u

Hilde Terryn komt een lachdegustatie geven. We proeven vrijuit en genieten ten volle van diverse soorten lach. Kom jij ook proeven?

10 januari 2023: Nieuwjaarsdrink
Geselle Zwevezele (Pastorijstraat 56) om 19.30u

We klinken samen op het nieuwe jaar!