Gemeente Wingene

‘Gesellige kerst’: gemeente levert 800 maaltijden en feestpakketten aan huis

Op donderdag 24 december 2020 ontvangen bijna 800 Wingenaren een viergangenmenu aan huis. “Met deze warme actie willen we ervoor zorgen dat iedere inwoner - ondanks de bijzondere omstandigheden - een fijne en gezellige kerstavond kan beleven”, zegt Tom Braet, schepen van Welzijn.

De pakketten gaan richting 70-plussers of gezinnen die het moeilijker hebben. Samen met het Interparochiaal Team Wingene en vele vrijwilligers is de gemeente sinds begin deze week aan de slag in feestzaal de Verrekijker om de pakketten op een coronaveilige manier samen te stellen.

“De hele actie is een huzarenstukje”, vertelt schepen Tom Braet. “Op een dag tijd 800 maaltijden bij bijna 400 verschillende adressen afleveren is niet evident. Maar dankzij onze vele geëngageerde vrijwilligers zal het ongetwijfeld lukken.”

Feestpakket

De actie ‘Gesellige kerst’ vervangt het feest op kerstavond dat jaarlijks georganiseerd wordt door het lokaal dienstencentrum Geselle en het Interparochiaal Team Wingene en dat dit jaar door de coronamaatregelen geannuleerd moest worden. “Met dit alternatief zorgen we voor een warm moment met een gouden randje tijdens deze moeilijke en vaak eenzame periode”, benadrukt schepen Tom Braet. Ook de werkgroep dienstbaarheid van het Interparochiaal Team Wingene zette z’n schouders onder het initiatief. “Aan zo’n warme actie van de gemeente werken we met veel plezier mee”, zegt Christiane Dewit. “Onze werking gaat immers veel verder dan de kerkmuren.”

Naast een lekker viergangenmenu ontvangt ieder deelnemend gezin ook een feestpakket. “Zo kan ook de feesttafel mooi versierd worden en wordt kerstavond nog gezelliger. Door extra informatie over het lokaal dienstencentrum Geselle toe te voegen zorgen we er bovendien voor dat onze doelgroep op de hoogte is over onze dienstverlening”, besluit schepen Tom Braet.

Gepubliceerd op  do 24 dec 2020