Gemeente Wingene

Onze Wingense ambassadrices getuigen

Rika: “Dankzij de screening werd borstkanker vroegtijdig bij mij vastgesteld. Dat was uiteraard geen fijn nieuws, maar toch een opluchting dat ik er vroeg bij was. Het was een ander verhaal geweest mocht ik ermee gewacht hebben.”

Greet: “Bij het ontvangen van de eerste uitnodiging was het even schrikken. Ik vreesde toch een beetje voor het resultaat. Maar wat de uitkomst ook is, doe je er beter aan om te gaan. Want een vroegtijdige vaststelling is écht belangrijk.”

Nina: “Ik moest mijn drukbezette agenda wat aanpassen voor de screeningsafspraak, maar gelukkig verloopt alles er vlot. Het deed wel een beetje pijn, maar wat zijn die twee minuten pijn vergeleken met het grote opluchtingsgevoel achteraf?”

Marie-Louise: “Door mijn jarenlange ziekenhuisdienst heb ik de impact van borstkanker van dichtbij gezien. Dat is waarom ik blijf benadrukken hoe belangrijk de borstkankerscreening is voor vroegtijdige opsporing.”

Hilde: “Ik heb helaas van nabij meegemaakt hoe mijn geliefden getroffen werden door de ziekte. Deze ervaringen hebben mij alleen maar meer overtuigd om elke twee jaar een screening te doen.”

Claudine: “Ik besloot dat het beter is om me preventief te laten testen en er vroeg bij te zijn, dan om welke reden dan ook ermee te wachten. Hoe langer je ermee wacht, hoe later het kan worden om nog actie te ondernemen.”