Gemeente Wingene

Gewezen Wingens gemeenteraadslid Marc Vanoverschelde ontvangt eretitel

De gemeenteraad kende op maandag 30 augustus de titel van ereraadslid toe aan Marc Vanoverschelde. Na bijna 33 jaar geeft hij de fakkel door aan zijn opvolger Maxim Lybaert die tijdens de gemeenteraad de eed heeft afgelegd.

Marc Vanoverschelde maakt sinds 7 februari 1989 deel uit van de Wingense gemeenteraad. Hij is, samen met gemeenteraadsvoorzitter Hendrik Verkest en gemeenteraadslid Willy Vermeersch, een van de langst zittende gemeenteraadsleden. “Met de toekenning van deze titel willen we Marc Vanoverschelde de nodige erkenning geven voor zijn lange politieke carrière in onze gemeente”, zegt burgemeester Lieven Huys. “We kennen hem als een actief gemeenteraadslid met een stevige dossierkennis.”

Marc Vanoverschelde werd in het voorjaar slachtoffer van een hartstilstand. Om volop in te zetten op zijn revalidatie besliste hij om zijn actieve politieke carrière stop te zetten. Hij diende eind juli zijn ontslag in als gemeenteraadslid en wordt opgevolgd door Maxim Lybaert die tijdens de gemeenteraad van 30 augustus de eed aflegt.

AED-toestel

Ereraadslid Marc Vanoverschelde schenkt een AED-toestel aan de gemeente. Een onmiddellijke reanimatie met een AED-toestel, dat is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen, verhoogt de overlevingskans tot wel zeventig procent. Het aantal AED-toestellen in Wingene wordt zo uitgebreid van drie naar vier. Momenteel hangt er al een ter hoogte van recreatiebad de Alk, aan sporthal de Zwaluw en aan school De Regenboog in Zwevezele. “Met de komst van dit nieuwe AED-toestel ondersteunt Marc Vanoverschelde onze erkenning als Hartveilige Gemeente.” De gemeente maakt in dat kader verder werk van een actieplan en een campagne om meer AED-toestellen in Wingene te voorzien en om burgers en verenigingen hierover te informeren en te sensibiliseren.

Gepubliceerd op  di 31 aug 2021