Gemeente Wingene

Gloednieuwe toegangscontrole in recreatiebad de Alk start op 2 mei

Op maandag 2 mei zullen de automatische toegangspoorten in recreatiebad de Alk in werking treden. De poorten werden twee weken geleden geïnstalleerd en konden rekenen op heel wat nieuwsgierigheid bij bezoekers. Achter de schermen werd de voorbije weken het nieuwe toegangssysteem op punt gezet.

“Een zwembadbezoek zal er wat anders uitzien: tickets kan je voortaan online of aan de ticketkiosk bestellen en scan je vliegensvlug aan de toegangspoorten”, zegt Jens Danneels, schepen van Sport.

Uitbreiding van online dienstverlening 

Met het nieuwe toegangssysteem breidt gemeentebestuur Wingene de dienstverlening uit en zet volop in op digitalisering. “Via de nieuwe webshop alk.wingene.be kan je je tickets vanuit je zetel online bestellen. Het e-ticket dat je via mail ontvangt, kan je meteen scannen aan de toegangspoorten”, zegt schepen Jens Danneels. “Ook de nieuwe ticketkiosk is makkelijk in gebruik en werkt énkel met de bankkaart. Zo evolueren we mee in een tijd waar men steeds minder vaak cash op zak heeft. Vergeet als Wingenaar ook zeker je identiteitskaart niet mee te nemen. Geef je die in de ticketkiosk, dan geniet je van 30% korting! Ook online verkrijg je de korting wanneer je inlogt via Mijn Burgerprofiel.”

Inruilen meerbeurtenkaarten

Oude meerbeurten- en leskaarten zullen niet meer compatibel zijn met het nieuwe toegangssysteem. Daarom zal je vanaf 2 mei je oude kaarten moeten inruilen aan de vroegere kassa in de Alk. De medewerkers in de Alk zullen van maandag 2 mei tot en met zondag 15 mei paraat staan voor het inruilen van de oude kaarten. “Om de overgang vlot te laten verlopen is er in het begin telkens iemand aanwezig voor praktische hulp en het omruilen van de oude kaarten”, zegt schepen Jens Danneels. Nog tot en met 30 juni is het mogelijk om je oude kaarten in te ruilen in recreatiebad de Alk. Na 30 juni zal dat enkel nog in het gemeentehuis kunnen.

Gepubliceerd op  vr 29 apr 2022