Gemeente Wingene

Gratis online leren met de bib

Voortaan hebben de gebruikers van de Wingense bibliotheek toegang tot een selectie van dertig gratis online cursussen. Een taalcursus, yoga voor beginners of digitale fotografie? Er is voor ieder wat wils ...

Bekijk hier het aanbod

Omdat leren steeds vaker via het internet verloopt, kiest de bibliotheek van Wingene resoluut voor een aanbod van dertig online cursussen die gratis beschikbaar zijn voor de gebruikers. De onderwerpen zijn gevarieerd en laten de gebruikers toe zich te verdiepen in een nieuwe taal, een vaardigheid als digitale fotografie of een hip vrijetijdsthema zoals yoga. “Het gaat om interactieve en kwaliteitsvolle cursussen waar onze leden gratis toegang toe krijgen”, vult schepen Brecht Warnez aan. Elke cursus bestaat uit enkele theoriemodules en praktijkopdrachten. Gebruikers hebben ook toegang tot verschillende webinars, waarin experten toelichting geven over uiteenlopende thema’s.

Leren wanneer en waar je wil

De bibliotheek werkt voor dit aanbod samen met het online opleidingscentrum Skillstown. Via de ‘Mijn Bibliotheekaccount’ kunnen de gebruikers inloggen op de website waar ze hun cursus kunnen kiezen.

“Deze online cursussen zorgen ervoor dat je niet gebonden bent aan tijd en plaats. Je volgt de cursus wanneer het je uitkomt, in de bibliotheek of gezellig thuis. Zo laten we onze gebruikers toe om zich te blijven informeren en talenten te ontwikkelen. In een steeds sneller veranderende samenleving kan dit mensen meer zelfvertrouwen geven en echt sterker maken”, zegt Brecht Warnez nog.

Digitale omslag

Het online cursussenaanbod vormt een mooie aanvulling op het reeds uitgebreide digitale dienstverleningsaanbod van de Wingense bib. Gebruikers kunnen boeken online verlengen en reserveren, er zijn heel wat digitale prentenboeken (Fundels), e-boeken, en recent kwamen er ook digitale leestips om gebruikers te blijven prikkelen om te lezen. “De tijd dat je in de bib enkel terechtkon om een boek te ontlenen, ligt al bijzonder lang achter ons. Vandaag is de bibliotheek een ‘kennishub’ waar je zowel fysiek als digitaal terechtkan. ‘Brave New World’ dus, om het met de titel van een boek te zeggen”, besluit schepen Brecht Warnez.

De cursussen zijn hier beschikbaar.¬†Wie lid is van de bibliotheek van Wingene kan inloggen met zijn ‘Mijn Bibliotheekaccount’.

Gepubliceerd op  ma 19 apr 2021