Gemeente Wingene

Haal de filters van de federale overheid op bij de apotheek

Vanaf donderdag 28 mei 2020 kan je de filters van de federale overheid ophalen bij een apotheek naar keuze in onze gemeente.
Alle apotheken in onze gemeente helpen ons een vrijwillig handje (waarvoor dank!) bij de verdeling van de filters van de federale overheid voor de zelfgemaakte mondmaskers . Iedere inwoner kan met zijn of haar identiteitskaart twee gratis filters per persoon ophalen bij een apotheek naar keuze.

Waarvoor dienen deze mondmasker? 

Heb je zelfgemaakte mondmaskers gemaakt of was je van plan om er nog te maken? Dan kan je een filter gebruiken voor extra bescherming. Meer info over hoe je een mondmasker kan maken kan je hier terugvinden. Je hoeft en kan de filters niet (te) gebruiken voor de gemeentelijke mondmaskers (deze met het logo van Wingene op). Onze mondmaskers bieden ook zonder filter voldoende bescherming.

Warme oproep

Bij deze nog een warme oproep op een mondmasker te dragen wanneer de afstand niet gegarandeerd kan worden. Het ziet er misschien een beetje vreemd uit en het is niet altijd even comfortabel, maar het dragen van een mondmasker kan verdere verspreiding van het virus voorkomen. En als er nu iets is dat we allemaal willen … 
Gepubliceerd op  zo 07 jun 2020