Gemeente Wingene

Hendrik Verkest wordt ereburgemeester van Wingene

De Vlaamse regering kent de titel van ereburgemeester toe aan oud-burgemeester en huidig gemeenteraadsvoorzitter Hendrik Verkest. De Wingense gemeenteraad diende hiervoor begin dit jaar een aanvraag in.

“Met deze titel willen we onze waardering uiten voor alles wat hij de afgelopen dertig jaar voor onze gemeente heeft gedaan”, benadrukt huidig burgemeester Lieven Huys. De kersvers ereburgemeester is erg tevreden met de titel: “Ik wil de gemeenteraadsleden bedanken voor deze mooie erkenning.” Zijn portretfoto wordt symbolisch toegevoegd aan de portrettenreeks van alle oud-burgemeesters van Wingene in de raadzaal van het gemeentehuis.

Erkenning voor vele realisaties en onuitputtelijke inzet

Hendrik Verkest legde op 9 juni 1989 als 36-jarige de eed af en bleef onafgebroken burgemeester tot hij begin dit jaar, op 8 januari 2021, de fakkel doorgaf aan huidig burgemeester Lieven Huys. Hij was maar liefst 31 jaar burgemeester in Wingene en slaagde erin om van een ingedommelde agrarische gemeente een moderne entiteit te maken met een forse aangroei van de bevolking en de lokale tewerkstelling. Recreatiebad de Alk en de sportparken, de vele bedrijventerreinen, nieuwe scholen, woningen en woonzorgcentra … Het zijn maar enkele van de vele verwezenlijkingen die op de naam van zijn bestuursploeg staan. “Met de toekenning van deze titel willen we onze ereburgemeester de nodige erkenning geven voor zijn mooie werk en onuitputtelijke inzet tijdens zijn lange politieke carrière in onze gemeente”, zegt huidig burgemeester Lieven Huys.

Fier

De ereburgemeester is fier op zijn nieuwe titel. “Je kijkt niet uit naar dat moment, maar mocht je het missen dan zou je dat toch jammer vinden”, aldus Hendrik Verkest. “Ik heb de burgemeesterssjerp in de beste omstandigheden kunnen doorgeven aan een waardige opvolger, dat is me heel veel waard.” Hendrik Verkest is niet volledig van het politieke toneel verdwenen. Sinds de burgemeesterswissel is hij voorzitter van de Wingense gemeenteraad.

Gepubliceerd op  ma 31 mei 2021