Gemeente Wingene

Hinder en bereikbaarheid

Overal waar wordt gewerkt, is er hinder. Graafmachines maken nu eenmaal lawaai, vrachtwagens die over zand rijden maken stof, bij aanhoudende regen zal er modder in de straat liggen. Soms zal het wat moeilijker zijn om bij uw woning te geraken.

Samen met de aannemer doen we er alles aan om de hinder waar mogelijk te beperken. Daarvoor nemen we verschillende minderhindermaatregelen.

Bereikbaarheid van jouw woning

We pakken het project in verschillende fases aan. Zo starten we pas in een nieuwe zone als de vorige zone opnieuw toegankelijk is voor het verkeer. De verschillende straten worden per deel opgebroken. Eerst verwijdert de aannemer de wegenis en daarna graaft hij over een korte afstand een sleuf voor de rioolbuis. Zodra de buis in de grond ligt, wordt de sleuf aangevuld en afgedekt met steenslag. Daar kan je met de wagen voorzichtig over rijden. Matig daarom alsjeblieft je snelheid, het blijft een werf.

Plaatselijk verkeer is mogelijk

Tijdens de werken is enkel plaatselijk verkeer mogelijk, maar tijdens de werkuren (van 7 tot 17 uur) zal dat door de smalle straten moeilijk zijn.

Af en toe zal je met de auto niet tot bij je oprit of garage kunnen. Bijvoorbeeld wanneer de sleuven voor de rioolbuizen worden gegraven, klinkers worden geplaatst of asfalt wordt gelegd. De aannemer laat dit op voorhand weten. Hij zal vragen om je wagen tijdig in een andere straat te parkeren. Te voet geraak je uiteraard altijd bij jouw woning.

Op sommige momenten zal de toegang tot de wijk via de Sneppeweg bemoeilijkt worden. We zorgen dan voor een tijdelijke ontsluiting langs de geplande fietsdoorsteek naar de Oude Bruggeweg.

Veiligheid staat voorop

Op een werf schuilt achter elke hoek mogelijk gevaar. Om de veiligheidsrisico’s voor jou en voor ons te beperken, nemen we een hele reeks maatregelen. Maar als we de veiligheid voor iedereen willen vergroten, dan hebben we je hulp nodig!

Enkele richtlijnen:

  • Respecteer de werfsignalisatie, de afsluitingen en de verkeersregels.
  • Ga alleen op de werf als het niet anders kan.
  • Maak altijd oogcontact met de vrachtwagenchauffeur of kraanbestuurder. Alleen zo ben je zeker dat hij of zij jou gezien heeft.
  • Zorg dat je alles ziet en hoort, leg je gsm dus even aan de kant.