Gemeente Wingene

Hoe kritisch denk jij? Lezing door professor Johan Braeckman

Op dinsdag 18 juni brengt professor Johan Braeckman de valkuilen en mogelijkheden van het kritisch denken in beeld tijdens een lezing in cc de Wissel.

Hoewel de menselijke soort onbetwistbaar intelligent is, valt evenmin te ontkennen dat we kwetsbaar zijn voor irrationalisme. Ook in de 21ste eeuw, ondanks de aantoonbare betrouwbaarheid van de wetenschappelijke methodes, blijven talloos veel mensen geloof hechten aan pseudowetenschap, bijgeloof, complottheorieën... Johan Braeckman onderzoekt wat hiervan de oorzaken zijn en legt de klemtoon op de mentale valkuilen waarin we terechtkomen door de normale werking van onze psychologische vermogens. Dit alles wordt uitvoerig geïllustreerd met heldere en herkenbare voorbeelden.

Johan Braeckman (°1965) studeerde wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, menselijke ecologie aan de Vrije Universiteit van Brussel en environmental history aan de University of California, Santa Barbara. Hij schreef een doctoraat over de evolutietheorie van Darwin en publiceerde meerdere boeken, wetenschappelijke artikels en hoorcolleges.

Geïnteresseerd? 

dinsdag 18 juni 2019 om 20 uur in CC de Wissel 

8 euro / 6 euro (-26 jaar) 

i.s.m. Neos 

Tickets?

- reservatiedienst de Alk: 051 65 04 40 of cultuurtickets@wingene.be

- Neos: info@neoswingenezwevezele.be 

Gepubliceerd op  do 13 jun 2019