Gemeente Wingene

Hoe zit dat nu met die bubbel?

Wat is de 'sociale bubbel' en wat betekent dat concreet? Je komt het te weten in dit nieuwsbericht!

Met 'sociale bubbel' bedoelen we de personen uit je gezin uitgebreid met een maximum van 5 mensen die gekozen zijn om nauwere contacten mee te hebben. Dit zijn

  • dezelfde personen
  • voor het volledige gezin
  • én tot eind augustus.
  • Kinderen onder de 12 jaar worden niet meegeteld in de bepaling van het maximum aantal.

Met deze personen uit je sociale bubbel mag je nauwe contacten hebben. Dit betekent dat je de afstand van 1,5 meter niet steeds moet garanderen.

Je mag nooit samenkomen met een groep van meer dan 10 personen, tenzij het gaat om een georganiseerde activiteit (bv. een activiteit van een vereniging, publiek toegankelijk evenement…).

Een voorbeeld: bestaat jouw gezin uit 6 personen ouder dan 12 jaar, dan kan je 5 vaste contacten in je sociale bubbel opnemen. Je mag echter slechts 4 mensen ouder dan 12 tegelijk uitnodigen omdat anders het maximum aantal van 10 personen wordt overschreden.

MAG JE DAN NOG MET VRIENDEN OP CAFÉ...

... of op terras, fietsen, een wandeling of een andere activiteit doen?

Ja, maar onder bepaalde voorwaarden.

  • Met iemand uit je sociale bubbel mag het uiteraard, zonder de veiligheidsafstand te bewaren.
  • Met iemand anders mag het op voorwaarde dat je aan alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen voldoet voor mensen die niet tot je sociale bubbel behoren. Dit betekent o.a. dat je steeds anderhalve meter afstand moet houden. Dit is natuurlijk vaak niet gemakkelijk.

Vergeet ook onze 6 gouden regels niet. Je vindt ze hier

Gepubliceerd op  vr 31 jul 2020