Gemeente Wingene

Huis van het Kind brengt partners samen op eerste netwerkmoment

Op dinsdag 10 december kwamen alle Wingense spelers die actief zijn rond kinderen, jongeren en gezinnen samen op een eerste netwerkmoment van het Huis van het Kind.

Het Huis van het Kind Wingene maakt samen met de omliggende gemeenten Ruiselede, Pittem en Meulebeke deel uit van het intergemeentelijke Huis van het Kind. “Met dit eerste netwerkmoment hopen we een intense samenwerking met lokale partners in gang te zetten. Samen zorgen we voor preventieve opvoedingsondersteuning en gezinshulp voor alle gezinnen in onze gemeente”, zegt schepen Tom Braet.

Partners aan zet

Op de netwerkavond maakten de partners kennis met de doelstellingen van het Huis van het Kind én met elkaar. “Hoe beter we elkaar kennen, hoe gerichter en warmer een doorverwijzing kan verlopen”, vertelt Caroline Croene, co√∂rdinator Huis van het Kind. De partners dachten samen na over de noden en uitdagingen op vlak van opvoedingsondersteuning, kinderarmoede, preventieve gezondheidszorg en het vrijetijdsaanbod. Het resultaat van deze gesprekken vormt het startpunt van toekomstige acties. “We willen van hen horen wat er leeft op het terrein. De input is cruciaal om problemen aan te pakken en zaken in gang te zetten.”

Intentieverklaring

Op het einde van de netwerkavond ondertekenden de aanwezige partners een intentieverklaring. “Hoe meer partners aansluiten, hoe meer we het Huis van het Kind echt toegankelijk maken voor alle Wingense gezinnen”, zegt schepen Tom Braet.

Meer informatie over het Huis van het Kind in onze gemeente kan je hier terugvinden.

Gepubliceerd op  wo 11 dec 2019