Gemeente Wingene

Huis van het Kind verwelkomt gezinnen op leuke doe- en ontmoetingsochtend

Op zondagvoormiddag 2 februari zet het Huis van het Kind de deuren wagenwijd open voor alle gezinnen in Wingene. “Met deze gratis startactiviteit willen we iedereen kennis laten maken met het Huis van het Kind”, zegt Tom Braet, schepen Sociaal Beleid en Welzijn.

Het Huis van het Kind beantwoordt vragen over opvoeden en opgroeien of verwijst door naar de juiste organisatie. “Het Huis van het Kind is er voor alle kleine en grote kinderen, hun ouders, grootouders en andere opvoedingsverantwoordelijken. Met deze kick-off willen we ons aanbod bekend maken bij een breed publiek”, zegt schepen Tom Braet.

Infobeurs voor alle kleine en grote vragen over kleine en grote kinderen

Eind vorig jaar organiseerde de gemeente al een succesvolle netwerkavond voor alle partnerorganisaties om zo een intense samenwerking in gang te zetten. Een eerste stap naar een efficiëntere, maar ook warmere dienstverlening. “Tijdens de startactiviteit stellen heel wat partners hun aanbod voor op de infobeurs”, vertelt schepen Tom Braet. “Tegelijkertijd amuseren de kinderen zich tijdens een van de vele workshops.”

Leuke activiteiten voor jong en oud

Een zintuigenworkshop ‘Diep in de zee’ voor de allerkleinsten, een bewegingsparcours voor kleuters, waterraketten afsteken of lasershooting voor de oudere kinderen… Er zijn tijdens de startactiviteit toffe, gratis workshops voor alle leeftijden en veel randanimatie. “We trakteren op een gratis drankje en ontbijthapje en ieder gezin krijgt ook een goodiebag met leuke gadgets mee naar huis. Kortom, een niet te missen gezellige voormiddag voor het hele gezin”, zegt schepen Tom Braet.

Inschrijven maar!

De startactiviteit van het Huis van het Kind vindt plaats op zondagvoormiddag 2 februari vanaf 9.30 tot 12 uur in de sporthal van Wingene (Beernemstraat 23). De activiteit is volledig gratis, maar inschrijven is verplicht en kan tot en met 24 januari. 

Klik hier om in te schrijven!

Gepubliceerd op  di 21 jan 2020