Gemeente Wingene

Zitdagen invullen personenbelasting - GEANNULEERD

De zitdagen op het gemeentehuis door FOD Financiën voor het invullen van de belastingaangifte worden geannuleerd.

Hieronder is het officiële bericht van de FOD Financiën over de annulering terug te vinden: 

In de huidige context van het coronavirus wil de FOD Financiën de veiligheid van de belastingplichtigen en medewerkers garanderen. Daarom is besloten om dit jaar alle sessies voor hulp bij het invullen van de aangifte in de personenbelasting te annuleren.

De FOD Financiën blijft zijn dienstverlening en het goede verloop van de indiening van de aangiften verzekeren.

  • Veel belastingplichtigen zullen een ‘voorstel van vereenvoudigde aangifte’ ontvangen en zullen niets moeten doen als hun gegevens juist en volledig zijn.
  • Zoals gebruikelijk zullen belastingplichtigen hun aangiften kunnen indienen (of hun voorstel van vereenvoudigde aangifte kunnen wijzigen) via Tax-on-web

Hulp bij het invullen van de aangiften zal gebeuren via telefonische afspraken. Belastingplichtigen kunnen een afspraak krijgen door te bellen naar het nummer dat op de envelop van hun aangifte staat. Vervolgens ontvangen ze na het invullen een brief met een samenvatting van hun gegevens, die ze per post of via Tax-on-web kunnen bevestigen. 

Wat als je al een afspraak gemaakt had? 

Als gemeente zullen wij de contactgegevens bezorgen aan FOD Financiën. FOD Financiën zal zelf opnieuw contact opnemen met de betrokken belastingplichtigen.

Gepubliceerd op  di 31 mrt 2020