Gemeente Wingene

Iedere Wingenaar krijgt gratis mondmasker in de bus

De gemeente Wingene voorziet voor iedere inwoner vanaf 6 jaar een stoffen mondmasker. “We willen niet langer wachten op de federale overheid en nemen als lokaal bestuur onze verantwoordelijkheid op”, zegt burgemeester Hendrik Verkest.

Mondmaskers spelen een belangrijke rol in de exit-strategie, dat is de aanpak om terug over te schakelen naar de normale situatie. Afstand houden blijft de norm, maar wanneer dat niet mogelijk is dan biedt een mondmasker extra bescherming.

Niemand uit de boot laten vallen

Sommige Wingenaren gingen al aan de slag met de naaimachine om zelf een mondmasker te maken. “Maar dat is niet voor iedere inwoner haalbaar en wanneer het economische en sociale leven opnieuw op gang komt mag geen enkele inwoner uit de boot vallen”, benadrukt burgemeester Hendrik Verkest. “Daarom hebben we beslist om voor iedere Wingenaar een gratis mondmasker te voorzien.” De gemeente bestelt in totaal 15.000 mondmaskers. “We voorzien stoffen mondmaskers, die wasbaar en dus ook herbruikbaar zijn. Wanneer de maatregelen afgebouwd worden, zullen deze mondmaskers een belangrijke rol spelen om het gewone leven stap voor stap te hervatten.”

Logistiek huzarenstukje

Iedere inwoner vanaf 6 jaar ontvangt rond half mei een stoffen mondmasker en bijhorende richtlijnen voor goed gebruik in de brievenbus. “Het vraagt op organisatorisch vlak wel wat werk om de mondmaskers zo snel mogelijk te verdelen. Deze operatie wordt achter de schermen volop voorbereid. We rekenen daarvoor ook op ons vrijwilligersnetwerk”, aldus burgemeester Hendrik Verkest.

Gepubliceerd op  wo 22 apr 2020