Gemeente Wingene

Ik wil anderen helpen

Hoe begin je eraan? 

Uiteraard hoeft niet alle vrijwillige hulp via dit platform te verlopen. Je kan ook rechtstreeks mensen 'aanspreken' en hen helpen, wat nu al heel vaak gebeurt (waarvoor onze dank!). Help altijd eerst personen in je directe omgeving (familie, vrienden, buren...). 
 

Registreer je als vrijwilliger

Wil je iets doen maar weet je niet wie jouw hulp kan gebruiken?

Registreer je dan als vrijwilliger via dit het digitaal formulier (zie bovenaan bij e-loket). We bekijken alle registraties en contacteren je als we iemand gevonden hebben die jouw hulp goed kan gebruiken. Bij deze willen we je nu al van harte bedanken voor jouw toekomstige inzet. 

Voorwaarden

De voorwaarden om vrijwilliger te worden zijn momenteel streng en dat heeft uiteraard alles te maken met de verspreiding van het virus. Kom je nu niet in aanmerking? Niet getreurd, na de coronacrisis kom je vast weer aan de beurt om anderen te helpen, even geduld dus in dat geval. 

  • Je bent tussen 18 en 60 jaar oud. 
  • Je bent in goede gezondheid. 
  • Je vertoont geen ziektesymptomen: loopneus, hoesten, koorts, ... 
  • Je bent niet onlangs nog ziek geweest.
  • Je hebt recent voor zover je weet geen contact gehad met besmette coronapatiënten.
  • Je bent niet zwanger. 

Opgelet, voor de babbellijn zijn bepaalde voorwaarden zoals de leeftijdsgrens van 60 jaar, niet onlangs ziek geweest en zwangerschap niet van toepassing. 

Vrijwilligersverzekering 

De Vlaamse regering biedt een gratis vrijwilligersverzekering aan voor alle individuele burgers die zich inzetten voor kwetsbare inwoners in deze moeilijke periode.

Hier lees je alle voorwaarden en kan je ook de gratis vrijwilligersverzekering aanvragen.
 
Je ontvangt een bevestiging per e-mail.