Gemeente Wingene

Welke impact had het coronavirus op jouw vereniging?

De gemeente organiseert een impactmeting voor verenigingen. Door te meten welke impact het coronavirus had op jouw vereniging of organisatie hopen we alle verenigingen nog beter te kunnen ondersteunen.

De voorbije weken en maanden hebben veel verenigingen wellicht met spijt in het hart veel vergaderingen, activiteiten en misschien zelfs het grootste evenement van het jaar moeten annuleren. Ook activiteiten met het doel om de broodnodige inkomsten voor het volgende werkjaar samen te krijgen mochten of konden niet doorgaan.

Naast het gemeentelijke ondersteuningsplan waarin één van de 4 pijlers volledig aan de verenigingen werd gewijd, heeft ook de Vlaamse overheid ingezien dat de ondersteuning van verenigingen hard nodig zal zijn. Daarom werd een noodfonds voor sport-, jeugd- en cultuurverenigingen in het leven geroepen.

De lokale besturen, ook wij als gemeente dus, krijgen hierbij de taak om deze middelen in te zetten om hun eigen verenigingen te ondersteunen.

Daarbij hebben we de hulp van alle verenigingen nodig! 

Om goed te kunnen luisteren, hebben we een vragenlijst opgesteld. Wij horen graag wat de impact is geweest van de coronamaatregelen op jullie vereniging en welke impact jullie nog verwachten in de nabije toekomst bij het aanpassen van jullie werking aan het ‘nieuwe normaal’. Aan de hand van de resultaten van deze bevraging, willen we de Vlaamse middelen vervolgens gericht inzetten.

De vragenlijst is beschikbaar van 1 juli tot en met 15 augustus 2020.
We schatten dat het invullen van de vragenlijst maximaal een kwartiertje van jouw tijd zal nemen.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen.

Alvast bedankt voor jullie medewerking!

Gepubliceerd op  vr 03 jul 2020