Gemeente Wingene

Sportkampen

Kleuters

Met dit aanbod richten we ons tot de kleuters die het eerste kleuter hebben doorlopen en overstappen naar de tweede kleuterklas tot en met de kleuters die het derde kleuter doorlopen hebben.

Ook zijn er dit jaar weer activiteiten voor peuters te vinden!

Lagere school

Voor de lagere school richten we ons tot kinderen die het eerste leerjaar hebben doorlopen tot en met kinderen die het zesde leerjaar achter de rug hebben.

Inschrijven

NIEUW!

De inschrijvingen verlopen dit jaar via een nieuw programma (dus niet langer via Grabbis). Inschrijven kan enkel na registratie op deze pagina (opgelet, het oude Grabbis-paswoord is niet geldig). Om vlot te kunnen inschrijven en zo veel mogelijk zeker te zijn van je plaats, registreer je je best al enkele dagen voor de inschrijvingsperiode.

Voor alle sportkampen (zowel kleuterkampen, als voor omnisportkampen) moet je vooraf online inschrijven en betalen.

Als je je inschrijving correct hebt afgerond, ontvang je een email ter bevestiging.

Ben je al geregistreerd, dan kan je gewoon aanmelden en meteen inschrijven.

Schrijf hier in!

Voor sommige activiteiten is het aantal deelnemers beperkt. Is de activiteit volzet, dan kan je inschrijven op een wachtlijst. Wanneer iemand annuleert, nemen we contact op met wie bovenaan de wachtlijst staat. 

Heb je problemen bij het inschrijven, laat het ons weten via het contactformulier.

We behandelen de vragen chronologisch.

Kinderen brengen en afhalen

De sportkampen van een ganse dag gaan door tussen 9 en 17 uur.
De sportkampen van een halve dag gaan door tussen 9 en 12 uur of 14 en 17 uur.
We voorzien telkens een uur opvang voor en na. Voor een volledige dag betekent dit van 8 tot 9 uur en van 17 tot 18 uur. 

Gelieve je kinderen tijdig op te halen aan het einde van een activiteit. Bij kinderen die 15 minuten na een activiteit nog niet werden opgehaald, wordt een vergoeding gevraagd van € 12,50 (per kind) per begonnen halfuur. We vragen ook met aandrang om kinderen niet te vroeg te brengen of op te halen. Dit gaat in tegen de goede werking van de activiteit.

Alle kinderen zijn verzekerd op weg van en naar het sportkamp. Toch laten wij enkel kinderen vanaf het vierde leerjaar en nà afloop van de activiteit alleen naar huis vertrekken. Kinderen die jonger zijn, kunnen onder geen enkele voorwaarde alleen naar huis.

Locaties

De sportkampen vinden plaats op verschillende plaatsen:

  • Feestzaal de Verrekijker - Verrekijker 1, Wingene
  • Cultureel Centrum de Wissel - Tramstraat 8, Zwevezele
  • Cultureel Centrum de Feniks - Beernemstraat 25, Wingene
  • Kasteelpark - Kasteelstraat, Zwevezele
  • Sporthal Wingene en de Tuimelaar - Beernemstraat 23, Wingene
  • Sporthal de Zwaluw Zwevezele – Kasteelstraat 74A, Zwevezele
  • Recreatiebad de Alk - Beernemstraat 23, Wingene
  • Het Kaarsenhof - Landsmanstraat 15, Zwevezele
  • Ruiterclub Vrijgeweid - Vrijgeweidstraat 20, Zwevezele

Controleer goed op voorhand waar je kind verwacht wordt en waar het kan opgehaald worden.

Praktisch

Eten en drinken

Zorg voor een lunchpakket voor een activiteit van een ganse dag.

Op elke activiteit zorgen we voor water voor de kinderen.

Wie graag een extra drankje meegeeft en een vieruurtje, mag dat gerust doen.

Ethias-verzekering

Wie deelneemt aan een bubbelkamp is verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid. Schade aan kledij is niet in de verzekering opgenomen, tandprothesekosen en brilschade worden wel terugbetaald. Verwittig bij een ongeval onmiddellijk Team Jeugd of Sport, zo kunnen de nodige verzekeringspapieren tijdig ingevuld worden.

Wanneer er bij een ongeval dokters- of apotheekkosten gemaakt worden dan
1. betalen de ouders eerst alles zelf,
2. krijgen zij een tussenkomst via hun ziekenfonds,
3. wordt het remgeld terugbetaald via de verzekering van het gemeentebestuur.
De polissen liggen ter inzage in het gemeentehuis.

Annulatievergoeding

Moet je een activiteit annuleren, dan kan je het betaalde inschrijvingsgeld terugkrijgen in de volgende gevallen:
1. ALTIJD bij overmacht of ziekte (op vertoon van een ziektebriefje), 
2. voor annuleringen ten laatste 2 maand op voorhand ENKEL wanneer er voor de betreffende activiteit(en) deelnemers op een wachtlijst staan.

Wanneer wij, door overmacht, genoodzaakt zijn een activiteit te annuleren, krijg je het betaalde inschrijvingsgeld via overschrijving terug. 

Fiscaal aftrekbaar

Bij kinderen jongeren dan 12 kan het inschrijvingsgeld ingebracht worden als vermindering op het belastbaar inkomen. In het voorjaar van 2022bezorgen wij je automatisch een fiscaal attest. Indien we niet beschikken over de correcte gegevens vervalt het recht op zo'n attest.

Klas- of leeftijdsgenoten

Sloeg je kind op school een jaar over of volgde het een jaar opnieuw, neem dan contact op met Team Jeugd of Team Sport. Je kan er voor kiezen om je kind te laten aansluiten bij klas- of leeftijdsgenoten. Je kan beide niet combineren. 

Speelkledij is een must!

Sportkampen dat is vrije tijd, ontspanning, sport, spel en ravotten. Zorg dus steeds voor kledij die tegen een stootje kan. Bij sportactiviteiten vragen we dat kinderen steeds sportkledij en stevige sportschoenen (geen zwarte zool in de sporthal) dragen. Hou rekening met de weersomstandigheden en zorg ervoor dat kinderen beschermd zijn tegen de zon.

Verloren voorwerpen

Verloren voorwerpen worden tot 1 oktober bijgehouden door Team Jeugd. Daarna schenken we ze aan spullenhulp.

Informeer de hoofdbegeleider

Kinderen die om gezondheidsredenen niet volledig kunnen deelnemen aan bepaalde activiteiten, die medicatie moeten innemen of die het om één of andere reden gewoon kalmer aan moeten doen, dienen dit steeds vooraf te melden aan de hoofdanimator ter plaatse. Zorg ervoor dat de medische fiche bij het inschrijven voldoende en duidelijk ingevuld is zodat we op de hoogte zijn.

Huishoudelijk reglement

Wanneer je kind deelneemt aan een sportkamp verklaar je als ouder(s) en kind kennis te hebben genomen van het huishoudelijk reglement en ga je hiermee akkoord. Het huishoudelijk reglement is steeds te verkrijgen bij Team Jeugd en Team Sport. 

Gebruik van fotomateriaal

Tijdens activiteiten worden enkel niet-gerichte foto's van de kinderen genomen, conform de GDPR-wetgeving. Deze foto's worden gedeeld op de Facebookpagina 'Jeugd
in Wingene'. Wanneer er toch gerichte foto's worden gemaakt en gebruikt voor gemeentelijke publicaties vragen we hiervoor expliciete toestemming.