Gemeente Wingene

Infoavond toekomstig vrijetijdscentrum en gemeentehuis

Gisterenavond werd het ontwerpteam voor de bouw van het vrijetijdscentrum en de renovatie van het gemeentehuis aan het grote publiek voorgesteld. Het gemeentebestuur verwelkomde iedereen tijdens een sfeervolle infoavond waar het ontwerp en het te doorlopen traject werd toegelicht.

Alle inwoners en geïnteresseerden werden gisterenavond uitgenodigd voor een infoavond over het toekomstige vrijetijdscentrum en gemeentehuis van Wingene. De bezoekers konden de sfeer van het toekomstige park rondom het vrijetijdscentrum komen opsnuiven bij de grote bomen in de tuin van de CM-kantoren. Er werd een gezellige sfeer gecreëerd met kleurrijke lampjes en gezellige vuurkorven. 

Met deze avond werd het startschot gegeven voor de concrete uitwerking van de opdracht.

Het volledige ontwerpteam bestaande uit de tijdelijke vereniging Dertien12 – Dhooge & Meganck, landschapsarchitectenbureau Studio Basta en cabaretier Wouter Deprez, als artistieke souffleur van het project, was aanwezig. Het team stelde hun visie op het ontwerp voor. Ook werd er gesproken over de participatie van de burgers, de mobiliteit en het te doorlopen traject.

Nadien kregen de geïnteresseerden de kans om vragen te stellen aan het ontwerpteam. Er kon nog nagepraat worden bij een glaasje glühwein of warme chocomelk. Om het toekomstige vrijetijdscentrum en het gemeentehuis visueel te kunnen voorstellen, werd een maquette opgesteld. In een andere tent konden bezoekers luisteren naar ingesproken teksten van cabaretier Wouter Deprez, waar al enkele fragmenten te horen waren over het kunstintegratieproject van het vrijetijdscentrum dat hij verder zal uitwerken.

Het ontwerpteam neemt binnenkort zijn intrek in het oude directeursbureau van het huidige parochiaal centrum. Elke donderdag staat hun deur open voor mensen met vragen, suggesties of bezorgdheden. Ook wie gewoon geïnteresseerd is in de vooruitgang, kan er steeds even binnenlopen.

Er werd een mooie fotoreportage gemaakt door Femke den Hollander!

Gepubliceerd op  wo 16 jan 2019