Gemeente Wingene

Infopunten toerisme

Voor het plannen van de perfecte daguitstap kunt u het best terecht bij onze toeristische infopunten. De infopunten zijn dynamische restauranthouders, café-uitbaters, toeristische ondernemers of gemeentelijke diensten die gratis folders aanbieden over de regio.

De infopunten in onze gemeente zijn:

  • Onthaal gemeentehuis & Vrijetijdspunt Wingene 
  • Recreatiebad de Alk
  • B&B Poire et Table, Bowling Joyken, Vakantiehuis 't Wildenburgs Klaverhuys, Vakantiehuis De Weldoeninge, Friethuisje den Hille, Vakantiehuis St. Pietersveld, Eethuis Flandria, Gasthof Wildenburg, Café ’t Mandeken, Broodjeshuis ’t smoefelke, Frituur Philippe, Restaurant ’t Blauwhuis, Restaurant De Filou, Café Baraaf, Café De Landsman, Vakantiehoeve Het Verloren Goed en Ijssalon en camperplaats Smart Ijs

Je vindt ze allemaal terug op onderstaande kaart of in de kaart in bijlage.

Meer info?

Wingene is een uitgestrekte landelijke gemeente met twee deelgemeenten: Wingene en Zwevezele. Wingene heeft naast het open karakter van onder andere het historische gebied het Vrijgeweid ook zeer veel natuur- en bosgebied in de aanbieding gezien het voor een deel gesitueerd is binnen de grenzen van het Landschapspark Bulskampveld. Ook aan de kinderen is gedacht, voor hen zijn er her en der tal van speelpleintjes en waterplezier in het recreatiebad de Alk.

Het Brugse Ommeland

Wingene behoort tot de toeristische regio Brugse Ommeland. De historische stad Brugge is vlakbij en de Noordzee ligt op een boogscheut. Het Brugse Ommeland is een aaneenschakeling van kanalen en dijken, kastelen en abdijen, dorpsgezichten en monumenten, hoeves en molens, bosgebied en natuurdomeinen. Op recreatief, culinair en cultureel gebied een streek die inspireert, verbaast en verrast.

Landschapspark Bulskampveld

Het Noordelijke deel van Wingene maakt deel uit van Landschapspark Bulskampveld, het bosrijkste gebied van West- en Oost-Vlaanderen. Het is met zijn 90 km² een ideale bestemming om te ontspannen, wandelen en fietsen in het groen. Natuurgebied de Gulke Putten, de Vagevuurbossen en Sint –Pietersveld maken er deel van uit en zeker het ontdekken waard. Ideale tips om het park te verkennen vind je bij de fiets- en wandelroutes.